Novim sezonskim cvijećem uređena cvjetna gredica u Malom parku

Novim sezonskim cvijećem uređena cvjetna gredica u Malom parku
Novim sezonskim cvijećem danas su radnici preduzeća „Park“ uredili cvjetnu gredicu u Malom parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH i to je prva ovosezonska lokacija koja je u okviru jesenjih radova uređena i pripremljena za zimu.
Preko sedam hiljada cvjetova zasađeno je u postojeću cvjetnu gredicu, prije toga je uklonjeno staro jednogodišnje cvijeće, izvršena priprema i obrada zemljišta, a od jutros je počela sadnja novog cvijeća.
Akcija sadnje sezonskog cvijeća započeta jutros bit će realizirana i na drugim površinama na području općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Vogošća. U okviru iste bit će uređene površine u ulici Mula Mustafe Bašeskije, u Velikom parku, u ulici Maršala Tita, Hamze Hume, u parkovima Koševo I i II, u ulicama Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, u Lukavičkoj cesti, na Dobrinji, u centralnom dijelu Ilidže i u Vogošći.
Inače sezonsko jednogodišnje cvijeće vlastiti je proizvod preduzeća „Park“, proizvedeno u rasadniku u Nedžarićima, a za uređenje cvjetnih gredica na površinama koje održava ovo preduzeće ove jeseni planirano je blizu 100.000 komada cvjetova.
Nova cvjetna dekoracija na zelenim površinama ostat će sve do proljeća naredne godine.
Osim cvijeća proizvedenog za uređenje zelenih površina, u rasadniku u Nedžarićima proizvedeno je i cvijeće koje će na zelenim površinama i to onim koje nisu obuhvaćene redovnim održavanjem, a zasađeno će biti u okviru projekata koje preduzeće „Park“ ima sa pojedinim općinama i to Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Vogošća.
Osim toga novo sezonsko cvijeće izloženo je također u “Park”-ovom vrtnom centru „Flora“ u Nedžarićima i ljubiteljima cvijeća dostupno je po vrlo povoljnim cijenama.