Radovi u Hastahani

Radovi u Hastahani u završnoj fazi, šetalište u Novom Sarajevu uređeno živom ogradom, orezane i pripremljene krošnje brojnih stabala u KS
Izgradnja dječijih i sportskih površina u parku Hastahana, a koju realiziraju radnici preduzeća “Park” privodi se kraju i narednih dana bit će u potpunosti finalizirana. Jučer je, i to nakon montaže mobilijara za dječiju igru i zabavu, izvršeno i postavljanje gumenih, odnosno zaštitnih podloga na igralištu. Okolni travnjak bit će također rekonstruisan, ali u proljeće naredne godine. Prostor parka Hastahana bogatiji je i za dvije nove plohe i to jednu za odbojku, a drugu za mali nogomet na pijesku. Ovaj park smješten u samom centru grada, a koji će u toku narednog mjeseca i novogodišnjih praznika biti omiljeno okupljalište djece i mladih, pa i njihovih roditelja, bogatiji je i za novo, ustvari rekonstruisano košarkaško igralište. Sve navedene radove finansirala je Općina Centar, a izvođač je bilo preduzeće „Park“.
Povoljne vremenske prilike radnici „Park“-a koriste i za završetak radova na sadnji novih sadnica ukrasnog grmlja, drveća i drugog zelenila, a prioritet imaju radovi dogovoreni sa pojedinim općinama u Kantonu Sarajevo koji podrazumijevaju uređenje manjih zelenih površina, koje inače nisu predviđeni redovnim održavanjem. Tako ovih dana novoizgrađeno šetalište na desnoj obali Miljacke u Novom Sarajevu uređeno je sadnicama žive ograde. Naime, ovih dana radnici preduzeća „Park“ izvršili su sadnju ligustruma od Mosta malezijsko-bosanskog prijateljstva do Bihaćke ulice i to uz rub staze za šetnju i rekreaciju. Radove hortikulturnog uređenja šetališta finansira Općina Novo Sarajevo, a isti podrazumijevaju nastavak sadnje i dopunu žive ograde uz stazu, jer je prethodnih godina izvršena sadnja od Otoke do Čengić vile.