S obzirom da su novogodišnji i vjerski praznici završeni došlo je vrijeme i da dekorativno ruho sarajevskih ulica i trgova bude uklonjeno sa stubova javne rasvjete i sajli. Te aktivnosti preduzeće “Park” počelo je jutros, sa isključenjem javne rasvjete. Ekipa zadužena za dekoraciju već je na terenu u ulicama Maršala Tita i Alipašina, a danas će na rasporedu biti i Ferhadija. Nekoliko stotina svjetlosnih dekorativnih elemenata montiranih na sajle i stubove javne rasvjete, te desetine svjetlosnih „zavjesa“ na većim stablima bit će uklonjeno i iz ulice Hamze Hume, Velikog i Malog parka, zatim većih raskrsnica u ulicama Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, na Stupu, u Rustempašinoj, u Jošaničkoj, u Trnovu i Hadžićima. Najprije se radi isključenje sa elektromreže, a potom demontaža i odvez uklonjenih dekorativnih elemenata u skladište preduzeća „Park“ u Sokolović Koloniji. Dok ekipe budu na terenu u pojedinim ulicama, odnosno u dijelovima saobraćajnice gdje će biti autokorpe, a radovi se odvijaju na visini, vršit će se i povremena obustava saobraćaja, a radovi na terenu vršit će se radnim danim od 08,00 do 15,00 sati.
Dekorativnim, svjetlosni elementima sarajevske ulice bile ukrašene gotovo četrdeset dana i to od početka decembra do danas. Nakon demontaže radnici “Park” -ove RJ demontaža i rasvjete korištene elemente će popraviti, zamijeniti dotrajale sijalice, lampice i svjetlosne kablove i pripremiti ih za narednu upotrebu.

U međuvremenu, dok traju ovi poslovi, uporedo se odvijaju i poslovi održavanja javne rasvjete, a preduzeće “Park” shodno ugovoru s Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture KS te poslove obavlja na području Centra, Novog Sarajeva i Novog Grada. U toku jednog dana, shodno prijavama i nalozima Ministarstva bude otklonjeno i po deset do petnaest kvarova na javnoj rasvjeti. Inače kvar na istoj građani mogu prijaviti samo Centru za nadzor i upravljanje javnom rasvjetom putem dežurnog telefona, na broj 033/564-444, a ekipe “Park”-a po dobijanju radnog naloga od Ministarstva,potpomognute mehanizacijom za rad na visini (auto korpe) izlaze na teren i otklanjaju isti.

Januarske dane, kao početak nove poslovne godine preduzeće „Park“, osim što obavlja redovne i svakodnevne poslove na održavanju javnih zelenih površina, koristi pogodne vremenske prilike da uredi i očisti što više površina, ali istovremeno i pripremi sve potrebne projekte i planove kako bi početak nove sezone dočekalo spremno i odgovorilo svim zadacima i djelatnostima kojima se bavi.