Ukoliko želite šarenilom prelijepih boja obojiti zimske monotone dane pravo je vrijeme da posjetite “Park”-ov vrtni centar „Flora“ u Nedžarićima. Na policama će vas dočekati mnoštvo prekrasnih cvjetova ciklama rozih, bijelih, crvenih, pravih zimskih kojima možete oplemeniti vaš stan ili radni prostor. Ciklame, čija je akcijska prodaja upravo počela i to po vrlo povoljnim cijenama u potpunosti su proizvedene u staklenicima “Park”-ovog rasadnika u ulici Aleja Bosne srebrene 66.

S obzirom da postoji vjerovanje da cvijet ciklame simbolizira ljubav i iskrenost, možda su upravo praznici ljubavi i poštovanja prema ženama, koji nam slijede, prava prilika da ciklamama obradujete nekog do koga vam je stalo. Osim toga, ciklami, u ovim hladnijim danima ne treba posebna pažnja, niti zagrijan prostor, što će ljubiteljima cvijeća i u zimskim danima omogućiti da uživaju u cvijeću i svom hobiju.

Posjetu “Park”-ovom vrtnom centru „Flora“ koji je za kupce otvoren od ponedjeljka do subote od 7,30 do 20,00 i nedjeljom od 8,00 do 14,00 sati možete iskoristiti da osim ciklama kupite i drugo cvijeće, ali i ukrasno grmlje, pa i sadnice stabala koje su tokom zime proizveli ili uzgajali “Park”-ovi vrijedni vrtlari i cvjećari.

Inače, ovi ljubitelji uređenih enterijera i eksterijera upravo zimske mjesece koriste za proizvodnju i uzgoj iz vlastitih resursa cvijeća i drugih biljaka kojima od proljeća možete ukrasiti svoje bašte, vrtove, okućnice. Jedan dio te proizvodnje svakako je namijenjen i za uređenje javnih zelenih površina u Kantonu Sarajevo, a pripreme za te aktivnosti uveliko su počele. U toku je presađivanje mladih i vrlo osjetljivih rasada raznog sezonskog cvijeća, a ono će za dva mjeseca biti zasađeno u cvjetnim gredicama i sve do jeseni mamiti svojom ljepotom prolaznike i šetače u sarajevskim parkovima i ulicama.

Vrtni centar „Flora“ mjesto je gdje ljubitelji cvijeća i zelenila mogu dobiti savjete na koji način da pripreme samu sadnju, kako da njeguju kupljene biljke i da one što duže ostanu lijepe i cvjetne, a svi ti savjeti su svakako besplatni. Također i prijevoz većih količina kupljene robe bit će vam besplatno dostavljen na području Kantona Sarajevo.