Državnim zastavama danas postavljenim na stubove javne rasvjete radnici preduzeća „Park“ ukrasili su glavne sarajevske ulice povodom sutrašnjeg Dana nezavisnosti BiH. Pomoću mehanizacije, odnosno auto korpi od jutarnjih sati, radnici su na postolja u sklopu stubova javne rasvjete montirali nekoliko stotina zastava i to u ulicama Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, te nazad od Stupa, Nedžarića, Otoke, Čengić Vile, Dolac Malte, Pofalića, Socijalnog, Marijin Dvora, zatim ulicom Obala Kulina bana sve do Vijećnice.
Inače, dekorisanje gradskih i kantonalnih ulica povodom 1. marta, realizirala je „Park“-ova radna jedinica zadužena za dekoraciju i ukrašavanje ulica i trgova povodom međunarodnih, državnih, kantonalnih i vjerskih praznika. Svi ti poslovi na godišnjem nivou finansiraju se iz budžeta KS, putem Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS.
Državne zastave krasit će veće ulice u KS tokom sutrašnjeg praznika, a uklonjene istih će biti realizirano u petak 02.03.2018. godine. Ovom prilikom preduzeće „Park“ želi uputiti čestitku svim Bosancima i Hercegovcima povodom Dana nezavisnosti.
Preduzeća „Park“ jedino je i ovlašteno preduzeće na nivou KS za dekorisanje javnih površina povodom praznika, a naša specijalizovana radna jedinica ima vrlo široku i bogatu lepezu usluga i materijalno je obezbijeđen alatom, materijalima i mehanizacijom za izvršavanje istih u Kantonu Sarajevo, a ponekad i šire, u određenim okolnostima i prilikama.
Inače, preko 10.000 zastava raznih dimenzija i oblika, što državnih, entitetskih, kantonalnih, institucionalnih i zemalja svih država svijeta, vrlo su bogat fond kojim „Park“-ova „Dekoracija“ raspolaže i vrši iznajmljivanje istih. Preduzeće posjeduje i vlastite dekorativne elemente kojeg čini razni dekorativni svjetlosni elementi, dekorativne svjetlosne zavjese i sl.