Razvedravanje, proljetne temperature, ljepši i sunčaniji dani, prema najavama meteorologa slijede nam već od naredne sadmice, a to će, poslije dugih zimskih dana biti prava prilika za duži boravak u prirodi i na otvorenom, pa stoga RZC”Pionirska dolina” i zoo vrt, udaljen svega dva kilometra od centra grada neka budu vaš prvi izbor.

Od prvih dana marta ovaj rekreativno zabavni centra otvoren je duže i to svaki dan od 07,30 do 18,00 sati. Životinje koje zbog niskih temperatura niste mogli vidjeti u otvorenim dijelovima svojih nastambi, već s prvim sunčanijim periodima moći ćete vidjeti u bilo koje doba dana da dođete. Povoljnije vremenske prilike, prije ovih sniježnih padavina, iskorištene su na pravi način i sve zelene površine su očišćene, uređene, cvjetne gredice okopane, orezano ukrasno grmlje i sve je spremno za novu vegetaciju i ljepše vrijeme. Servisirani su i spremni svi rekviziri za dječiju igru i zabavu, a djeci će svakako najinteresantniji biti vozić, autodrom, autići na električni pogon, vrteška, a kad prođe period padavina, na raspolaganju će imati i trambolinu i gumeni grad. S prvim danima marta svoja vrata otvorila je i ljetna bašta, koja posebno roditeljima i odraslim nudi mjesto za odmor dok se njihovi mališani igraju.

Ova godina posebna pažnja bit će posvećena obogaćivanju ponude i novih sadržaja, te se stoga pripremaju brojna lijepa iznenađenja u “Pionirskoj dolini”, koja će uskoro postati novi dom za brojne životinje, a bit će tu i divljih životinja s naših prostora, egzotičnih divljih mačaka, plovki koja će svojim prisustvom obogatiti vještačka jezera čija rekonstrukcija treba početi ovih dana. Novo ruho, odnosno ljepše, šarenije i zanimljivije rekvizite dobit će i dječija igrališta i prostori za dječiju igru i zabavu. Projekat rekonstrukcije igrališta i sportskih terena je završen i potrebni su samo pogodni vremenski uslovi da i započne njegova realizacija. “Pionirska dolina”, ove sezone, bit će i mjesto brojnih manifestacija, a jedna takva nam se bliži i to uskoro. Bit će to, već tradicionalna manifestacija kojom Sarajlije pozdravljaju dolazak proljeća, a datum njenog održavanja, zbog vremenski prilika još nije preciziran. Cijene ulaznica u “Pionirsku dolinu” su gotovo simbilične i nisu mijenjane već nekoliko godina, a plan je i da ostane tako.

Sve navedeno prilika je da što prije posjetite naš jedini zoološki vrt i uživate u uređenom i sadržajnom prostoru prilagođenom za sve generacije.