Ako ćemo suditi po uređenim zelenim površinama, novim cvjetnim dekoracijama i novom zelenilu u Vogošći sve je spremno za novu ljetnu sezonu, brojne manifestacije koje predstoje, a Vogošćani konačno imaju parkovske površine kojim se mogu pohvaliti.Nakon rekonstrukcije saobraćajnice i pješačke zone u Omladinakoj ulici, Općina Vogošća angažirala je preduzeće “Park” da uredi, rekonstruiše i cvijećem i drugim materijalima uredi zelenilo na raskrsnici ove i Jošaničke ulice. Prethodno je izvršena rekonstrukcija travnjaka, postavljen je novi travni bus, zasađene sadnice ukrasnog grmlja.

Međutim pažnju prolaznika svakako najviše će privući novoizgrađena prekrasna dekoracija od malča u boji i kamena, izrađena u obliku općinskog grba. Grb Općine izgrađen na zelenoj površini projekat je “Park”-ovog Biroa za projektovanje, a izradila ga je “Park”-ova ekipa za izgradnju i rekonstrukciju novih zelenih površina. Osim ovih zelenih površina novo zelenilo i to sadnice thuja i novi ružičnjak sada rastu i na škarpi između ulica Igmanska i Jošanička, u blizini zgrade Općine i PU. Nove sadnice zasađene su na rekonstruisanom terenu koji je do sada bio uništen i ugažen.

Vogošća i to ulicu Jošanička narednih dana bit će ukrašena i tokom noćnih sati i to svjetlosnim dekorativnim elementima. Naime, ekipa preduzeća “Park” zadužena za dekoraciji, po nalogu Općine Vogošća ovih dana vrši postavljanje nosivih sajli duž cijele Jošaničke ulice, te montiranje svjetlosnih dekorativnih elemenata, koji će od sutra s uključenjem javne rasvjete svijetliti tokom noći i doprinositi blagdanskoj i svečarskoj atmosferu u ovoj ulici. Svjetlosna dekoracija u Jošaničkoj ulici u funkciji će biti do završetka ljetne manifestacije “Vogošćanski dani”.