U proteklih nekoliko dana preduzeće „Park“ osim redovnih aktivnosti na realizaciji Programa održavanja javnih zelenih površina na području Starog Grada i Centra, ali i u drugim općinama realizacijom brojnih projekata i aktivnosti uredilo je i pripremilo zelene i druge površine, kako bi Sarajevo tokom  održavanja Sarajevo Film Festivala  izgledalo što ljepše i uređenije.

U saradnji sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture KS zelene površine, kamene arle, travnjaci i drugi sadržaji na površinama uz i u blizini Narodnog pozorišta su hortikulturno uređeni i oplemenjeni novim zelenilom.

Izvršena je rekonstrukcija i uređenje zelenila koje se nalazi u kamenim arlama na trgu ili u njegovoj neposrednoj blizini, zemlja oko biljaka prekrivena je dekorativnim malčom. Na mjestima gdje je do sada bio oštećen travnjak izvršena je rekonstrukcija i postavljen travni bus. Formirane su i nove cvjetne gredice koje su ukrašene novim sezoskim cvijećem.

Prostor uz crveni tepih  do ulaza u Narodno pozorište krasi dvadeset betonskih žardinjera dekorisanih ukrasnim zelenilom.

Ekipa zadužena za njegu i orezivanje stabala pomoću mehanizacije- auto korpi izvršila je uklanjanje i sječu osušenih grana jablana. „Park“-ova mehanizacija i radna snaga specijalizovana za rad na visini prethodnih dana ulicu Branilaca Sarajeva od hotela „Evropa“ do Narodnog pozorišta dekorisala je u festivalsko“ ruho“ tako što su postavljene sajle na kojima se nalaze zastavice SFF.

Sinoć je završeno i farbanje jarbola koje se nalaze u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta  na koje su postavljene zastave.

Još jednom su, bez obzira na plan košnje, a u saradnji sa Općinom Centar, pokošene sve zelene površine u ovom dijelu grada, očišćene od otpada, ponovo je izvršeno plijevljenje postojećih cvjetnih gredica i arli. Sinoć su radnici preduzeća „Park“ , tokom noćnih sati, po dogovoru sa preduzećem „GRAS“ izvršili i košnju trave sa travnjaka koji se nalazi između tramvajskih šina od Marijin dvora do Ilidže, koji inače nije u redovnom održavanju „Park“-a.

Tokom trajanja Sarajevo Film Festivala preduzeće „Park“ će dodatnu pažnju posvetiti održavanju i očuvanju zelenih površina gdje će biti realizovan festivalski program. Rad jedinica Sektora održavanja javnih zelenih površina bit će pojačan i dežurama nakon radnog vremena, a tokom festivalskih dana na tom području bit će pojačan i nadzor naše službe Komunalnih redara.