Bez obzira na vremenske prilike i nešto niže temperature proteklih dana, sezonu košnje trave i uređenja javnih zelenih površina radnici preduzeća „Park“ na terenu realiziraju bez ikakvih poteškoća.

Jučer i danas u Alipašinoj ulici i to na potezu od raskrsnice prema Olimpijskoj dvorani  “Juan Antonio Samaranch” do Stadiona „Asim Ferhatović Hase“ pomoću mašinskih kosilica i trimera vrši se uklanjanje odnosno košnja trave, dok u u istoj ulici i to u parku Koševo I u toku je prikupljanje i odvoz ranije pokošene trave.

Od danas će ponovo biti pokošena trava i uulicama  Envera Šehovića, Marka Marulića i Kolodvorska u Novom Sarajevu, prikupljena pokošena trava u ulici Put života, a u ulici Topal Osman paše i Hasana Brkića vrši se orezivanje žive ograde.

U Novom Gradu danas je na programu uređenje travnjaka u naselju Alipašino polje (A faza), a jučer su bile ulice Olimpijska, odnosno u naselju Mojmilo, kao i izgrabljivanje iste. Radnici preduzeća „Park“ na Ilidži jučer su u ulici Mustafe Pintola mašinski pokosili travu, a danas je na programu i orezivanje žive ograde u ulici Ibrahima Ljubovića, a u naselju Lužani plijevljenje i okopavanje ružičnjaka. U Vogošći iste aktivnosti realiziraju se ulici  Feriza Merzuka, a jučer u uilici Braće Kršo.

Inače, radnici preduzeća „Park“, uz sve ostale aktivnosti, košnju trave vrše svakodnevno na gotovo 3 miliona kvadrata, na području šest općina u Kantonu Sarajevo. Tako je RJ zadužena za održavanje zelenih površina u Starom Gradu i Centru pokosila i pokošenu travu uklonila sa travnjaka u parku Koševo I i II, zelenom pojasu uz saobraćajnicu na Marijin dvoru, u ulicicama Braće Begić, Alipašina, Dajanli Ibrahim bega, na Koševskom brdu, zelenoj površini na Baščaršiji, Maliom i Velikom parku, Spomen park „Mirzi i Davorinu“, površinama uz zgradu Kantona Sarajevo, zatim ulicama Franjevačka, Kračule, Bakarevića, Franje Račkog, Patriotske lige, kod Zemaljskog muzeja, zelenom pojasu uz tramvajsku prugu prema raskrsnici ulica Halida Kajtaza i Put života, Vrazova, Vilsonovo šetalište, površine uz objekat Filozofskog fakulteta, Husrefa Redžića, naselje Bare, Čobanija, Obala Maka Dizdara, parka At Mejdan, Dalmatinska, površina u blizini zgrade Narodnog pozoriša, na Džidžikovcu, te površina u blizini Bentbaše, Trg Alije Izetbegovića.

RJ Novo Sarajevo u istom periodu kosila je travu na travnjacima u Zagrebačkoj, Splitskoj, Ljubljanskoj, Emerika Bluma, Džamijska, Put života, Porodice Ribar, naselju Hrasno, Trgu heroja, Azize Šaćirbegović, Bulevar Meše Selimovića, zelenom pojasu uz tramvajske šine u ulici Zmaja od Bosne, Grbavička, Zagrebačka, Behdžeta Mutevelića.

U Novom Gradu tokom avgusta košena je trava u naselju Mojmilo, Bulevar Mimar Sinana, Braće Mulić, na Dobrinji u Parku prijateljstva, Lukavičkoj cesti, Gandijevoj, Safeta Zajke, naselju Aneks, Prijedorskoj, Vrbovskoj, Nurije Pozderca, Lukavičkoj cesti, Akifa Šeremeta, Trgu Zlatnih ljiljana, Trg Sarajevske olimpijade, zelenom pojasu uz tramvajsku prugu od Nedžarića do pijace „Heco“, od Otoke do Alipašinog mosta, od Nedžarića do zgrade Općine, Antuna Branka Šimića, Milana Preloga, Trgu Sabora bosanskog, Miroslava Krleže, Šefika Dorića, Branilaca Dobrinje, u naselju Nedžarići, Dobrinjske bolnice, Branilaca Dobrinje, Salke Lagumdžije, zelenom pojasu uz šetalište uz rijeku Dobrinjku, Alipašino polje.

Hrasnička cesta, Otes, Lužani, banjski parkovi, Pejton, rimske iskopine, zeleni pojas uz tramvajsku prugu od Nedžarića do Stupa i do Ilidže, zelene površine uz obalu rijeke Željeznice, naselje Hrasnica lokacije su na kojima je preduzeće „Park“ proteklog mjeseca izvršilo košnju, u skladu sa planom za avgust.

U Vogošći, shodno Programu održavanja pokošena je trava u Igmanskoj, Omladinskoj, Jošaničkoj, Feriza Merzuka, Skendera Kulenovića, Remzije Veje, Vogošćanskih odreda, Spasoje Blagovčanina, u Semizovcu površine uz dječija igrališta, Braće Kršo.