Dječije igralište i sportska ploha, u naselju Grdonj, koje su proteklih dana izgradili radnici preduzeća „Park“ danas će zvanično biti pušteni u rad, odnosno predati najmlađim stanovnicima ovog naselja na upotrebu.

Novi su to prostori za dječiju igru i rekreaciju u ovom naselju, a izgrađeni su u okviru projekta izgradnje „ciciban“- dječijih igrališta, koji već drugu godinu realiziraju Općina Centar i preduzeće „Park“.
Općina Centar i ove godine u okviru budžetskih sredstava obezbijedila je novčana sredstva, a u proteklom periodu preduzeće „Park“ na do sada zapuštenoj površini, odnosno škarpi izgradilo je moderno dječije igralište i sportsku plohu. Novo dječije igralište na Grdonju, kao i četrnaest prethodnih, izgrađeno je u skladu sa propisanim standardima, izgrađena je i postavljena zaštitna ograda oko cijelog igrališta, a postavljen je i dječiji mobilijar- ljuljaška, kombinovana sprava, klackalice, njihalica. Ispod svake sprave postavljena je zaštitna, gumena podloga, a na ostalim djelovima igrališta teren je uređen novim travnim busom iz vlastite rasadničke proizvodnje “Park”-a.
Ugrađen je i potrebni parkovski mobilijar, odnosno klupe i korpe za smeće.
Ujedno je u blizini izgrađena i nova sportska ploha na kojoj su postavljeni rekviziti za košarku i mali nogomet.

Svi predviđeni radovi završeni su u dogovorenom roku, a primopredaji radova, odnosno otvorenju igrališta prisustvovat će predstavnici Općine Centar i preduzeća „Park“, kao izvođača radova.

U okviru ovog projekta uskoro će novoizgrađeno dječije igralište i sportsku plohu dobiti i mališani naselja Kromolj. Više od pola planiranih radova je završeno, pripremljena je betonska podloga za postavljanje zaštitne ograde, kao i površine za postavljanje dječijeg mobilijara na igralištu, a ujedno isto toliko posla obavljeno je i na izgradnji sportske plohe u blizini.

Mališani Jukićeve ulice na Koševskom brdu također će uskoro dobiti novi prostor za igru i rekreaciju, jer svi pripremi radovi za početak izgradnje istog su gotovi, a radovi na terenu počet će vrlo brzo.