Novom cvjetnom, državnom zastavom, danas zasađenom u Malom parku, preko puta zgrade Predsjedništva BiH, preduzeće “Park” započelo jesenju akciju uređenja zelenih površina sezonskim, dvogodišnjim cvijećem.

Nakon što je tokom ljeta u rasadniku u Nedžarićima proizvedeno oko 100.000 komada sezonskih cvjetova, a prošle sedmice izvršena priprema zemljišta za novu sadnju na terenu, stvoreni su preduslovi da danas otpočne akcija sadnje cvijeća koje će zelene površine u Kantonu Sarajevo ukrašavati tokom ove jeseni, zime i proljeća naredne godine.

Jutros su tako radnici “Park”-a cvijećem iz vlastite rasadničke proizvodnje počeli izrađivati cvjetnu državnu zastavu i to od oko 7.000 komada cvjetova viole i miozotisa. Akcijom sadnje sezonskog cvijeća u narednim danima bit će uređene i druge cvjetne gredice na području Centra, Starog Grada, Novog Sarajeva, Novog Grada, Ilidže i Vogošće.

Početkom naredne sedmice cvjetno ruho dobit će cvjetne gredice na zelenim površinama između zgrade KS i Alipašine džamije, kod Higijenskog zavoda, na Marijin Dvoru, a nakon toga i u ulici Mula Mustafe Bašeskije, Zmaja od Bosne, Bulevaru Meše Selimovića, Džemala Bijedića, u Lukavičkoj cesti, na Dobrinji i Stupu, u banjskim parkovima i u centralnom dijelu Ilidže, u Jošaničkoj i Igmanskoj ulici u Vogošći. Novim sezonskim cvijećem bit će uređene i manje zelene površine, koje inače nisu obuhvaćene redovnim održavanjem, u okviru saradnje koju preduzeće “Park” ima sa općinama, a to su Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Vogošća i druge.

Vlastiti rasadnički materijal preduzeće “Park” ljubiteljima cvijeća i uređenih vrtova, bašta i balkona nudi i u svom vrtnom centru “Flora” u ulici Aleja Bosne srebrene 66 u Nedžarićima, po vrlo povoljnim cijenama.