Akciju sadnje sezonskog, dvogodišnjeg cvijeća, koja se realizuje već desetak dana, preduzeće “Park” polako privodi kraju, a danas su novo cvjetno ruho dobile zelene površine u Vogošći. Radnici preduzeća”Park” od jutarnjih sati uređuju i sade novo cvijeće u Jošaničkoj ulici, na trgu ispred zgrade KSC-a. Ova cvjetna gredica zasađena je sa gotovo četiri hiljade novih cvjetova viole. Sezonsko cvijeće zasađeno je i u žardinjere i postoje gredice ispred zgrade Općine Vogošća, a uređeni su prostoru uz Spomenik i staze za šetnju u Parku prenzionera.

Inače današnja sadnja sezonskog cvijeća u Vogošća dio je velike akcije koju preduzeće “Park” realizuje na svim površinama u Kantonu Sarajevo na kojima ima nadležnost održavanja.

Za ovu akciju tokom ljeta u “Park”-ovom rasadniku u Nedžarićima proizvedeno je oko 100.000 komada sezonskog, dvogodišnjeg cvijeća. Sadnja cvijeća započeta je prije desetak dana, a do sada su novim cvijećem uređene površine u Velikom i Malom parku, kod Higijenskog zavoda, u ulici Hamza Hume, između Alipašine džamije i zgrade Kantona Sarajevo, u ulici Zmaja od Bosne, na manjim lokacijama na području Novog Sarajeva, u banjskim parkovima i na ostalim lokacijama na Ilidži.

U ponedjeljak sadnja sezonskog cvijeća počinje i na području Novog Grada.
Novim cvjetnim ruhom narednih dana bit će uljepšane i površine uz staze za šetnju i odmor u RZC”Pionirska dolina” i zoo vrt.

Sezonsko, dvogodišnje cvijeće iz vlastite rasadničke proizvodnje preduzeće “Park” nudi i ljubiteljima uređenih bašta, vrtova i balkona i u svom vrtnom centru “Flora” u Nedžarićima, u ulici Aleja Bosne srebrene 66.