Državnim zastavama „Park“ ukrasio sarajevske ulice povodom Dana državnosti BiH

S obzirom da u nedjelju 25.novembra u Bosni i Hercegovini se obilježava Dan državnosti, jutros su ekipe preduzeća „Park“ zadužene za dekorisanje, počeli državnim zastavama ukrašavati veće sarajevske ulice.

Pomoću mehanizacije, odnosno auto korpi od jutarnjih sati, radnici su na postolja u sklopu stubova javne rasvjete montirali nekoliko stotina zastava i to u ulicama Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, te nazad od Stupa, Nedžarića, Otoke, Čengić Vile, Dolac Malte, Pofalića, Socijalnog, Marijin Dvora, zatim ulicom Obala Kulina bana sve do Vijećnice.

Inače, dekorisanje gradskih i kantonalnih ulica povodom svih međunarodnih, državnih, ali i kantonalnih, pa i vjerskih praznika realizirala je „Park“-ova radna jedinica zadužena za dekoraciju i ukrašavanje ulica i trgova. Svi ti poslovi na godišnjem nivou finansiraju se iz budžeta KS, putem Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS.

Državne zastave krasit će veće ulice u KS tokom vikenda, konkretno nedjelje kada se i obilježava Dan državnosti, a uklonjene istih će biti realizirano u utorak, 27.11.2018. godine. Ovom prilikom preduzeće „Park“ želi uputiti čestitku svim Bosancima i Hercegovcima povodom Dana državnosti BiH.
Preduzeća „Park“ jedino je i ovlašteno preduzeće na nivou KS za dekorisanje javnih površina povodom praznika, a naša specijalizovana radna jedinica ima vrlo široku i bogatu lepezu usluga i materijalno je obezbijeđena alatom, materijalima i mehanizacijom za izvršavanje istih u Kantonu Sarajevo, a ponekad i šire, u određenim okolnostima i prilikama.

Inače, preko 10.000 zastava raznih dimenzija i oblika, što državnih, entitetskih, kantonalnih, institucionalnih i zemalja svih država svijeta, vrlo su bogat fond kojim „Park“-ova „Dekoracija“ raspolaže i vrši iznajmljivanje istih. Preduzeće posjeduje i vlastite dekorativne elemente kojeg čini razni dekorativni svjetlosni elementi, dekorativne svjetlosne zavjese i sl.