Završena novogodišnja i božićna dekoracija sarajevskih ulica, „Park“ započeo demontažu dekorativnih elemenata

Programom dekorisanje većih gradskih ulica i trgova, jutros je s isključenjem javne rasvjete, završeno božićno i novogodišnje ukrašavanje i dekorisanje Sarajeva, koje je u proteklih tridesetak dana realizirano u nadležnosti preduzeća “Park”.

Ekipa „Park“-a je tako danas u ulici Maršala Tita i Ferhadija započela isključenje dekorativnih svjetlosnih elemenata sa elektro mreže javne rasvjete i demontažu dekorativnog materijala sa sajli. Isti poslovi će narednih dana biti izvršeni i s elementima koji se nalaze na stubovima javne rasvjete uz pješačku stazu u Velikom i Malom parku, te na svim većim raskrsnicama u ulicama Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Džemala Bijedića do naselja Stup, u oba pravca, uz glavne saobraćajnice.
Demontaža i uklanjanje novogodišnje svjetlosne dekoracije bit će izvršeno i u Vilsonovom šetalištu, kako i u nekoliko ulica na području Vogošće. Svi radovi trebaju biti završeni do kraja januara.

Nakon demontaže dekorativni elementi bit će skladišteni u “Park”-ov prostor u Sokolović Koloniji gdje će biti izvršena njihova popravka i priprema za neku narodnu upotrebu, pošto budžetom za ovu godinu kako Kantona Sarajevo, pa ni drugih institucija nisu planirana sredstva za nabavku i kupovinu novih, iako je kompletan dekorativni materijal poprilično dotrajao i istrošen višegodišnjom upotrebom.

Inače ovu dekoraciju sarajevskih većih ulica i trgova preduzeće „Park“ započelo je početkom decembra 2018. godine, a svi dekorativni elementi postavljeni na sajle i stubove javne rasvjete u rad su pušteni 20. decembra. Od tada sve do sinoć su s uključenjem javne rasvjete svijetlili i doprinosili prazničnoj atmosferi u našem gradu.