Preduzeće„Park“ povodom Dana nezavisnosti BiH zastavama ukrašava sarajevske ulice

Radnici preduzeće „Park“ jutros započetim postavljanjem državnih zastava u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete počeli su ukrašavanje većih sarajevskih ulica i trgova povodom Dana nezavisnosti BiH, koji se obilježava u petak, 01.03.2019. godine.
Ekipa “Park”-a specijalizovana za dekorisanje i ukrašavanje gradskih ulica pomoću auto korpi na terenu i to od Baščaršije, zatim ulice Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Bulevara Meše Selimovića i ulice Džemal Bijedića do Stupa i nazad odnosno preko Nedžarića, Otoke, Čengić Vile, Dolac Malte, Pofalića, Socijalnog, Marijin Dvora, zatim ulicom Obala Kulina bana sve do Vijećnice, u oba smjera, uz glavnu gradsku saobraćajnicu, danas i sutra postavit će nekoliko stotina zastava naše zemlje.
Posebna pažnja tokom prazničnog dekorisanja bit će posvećena mjestima na kojima će u petak biti održane prigodne manifestacije povodom Dana nezavisnosti BiH. To podrazumijeva područje u blizini Vijećnice u kojoj će 01. marta biti održana Svečana akademija, dio ulice Maršala Tita, te Trg oslobođenja- Alija Izetbegović. Na tim lokacijama i radnici Sektora održavanja ovih dana vrše poslove dodatnog hortikulturnog uređenja i čišćenja javnih zelenih površina.
Državne zastave krasit će veće ulice u KS tokom prvomartovskog praznika, a uklanjanje istih će biti realizirano u ponedjeljak, 04.03.2019. godine.
Inače, preduzeća „Park“ jedino je ovlašteno preduzeće na nivou KS za dekorisanje javnih površina povodom praznika, a naša specijalizovana radna jedinica ima vrlo široku i bogatu lepezu usluga i materijalno je obezbijeđen alatom, materijalima i mehanizacijom za izvršavanje istih u Kantonu Sarajevo, a ponekad i šire. Inače, preko 10.000 zastava raznih dimenzija i oblika, što državnih, entitetskih, kantonalnih, institucionalnih i zemalja svih država svijeta, vrlo su bogat fond kojim „Park“-ova „Dekoracija“ raspolaže i vrši iznajmljivanje istih. Poslove dekorisanja gradskih i kantonalnih ulica povodom Dana nezavisnosti realizira „Park“-ova radna jedinica zadužena za dekoraciju i ukrašavanje ulica i trgova povodom međunarodnih, državnih, kantonalnih i vjerskih praznika, a ti poslovi na godišnjem nivou finansiraju se iz budžeta KS, putem Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS.
Ovom prilikom preduzeće „Park“ svim Bosancima i Hercegovcima upućuje čestitke povodom Dana nezavisnosti naše zemlje.