Radnici “Park”-a rekonstruisali uništene zelene površine na Dobrinji

Sunčano vrijeme i proljetne temperature ovih dana pogoduju radnicima preduzeća “Park” da u okviru redovnog održavanja javnih zelenih površina izvrše i poslove obnavljanja, rekonstrukcije i uređenja površina u našem gradu koje su uništene tokom zimskih dana. Osim velikih količina komunalnog otpada koji je tokom proteklih mjeseci završio na zelenim i parkovskim površinama, još uvijek je i uobičajena pojava da pojedinci svoje automobile upravo ostavljaju parkirane na travi, odnosno da tako direktno vrše uništavanje našeg okoliša i ambijenta življenja. Takva situacija zabilježena je ovih dana na Dobrinji, tačnije u ulicama Salke Lagumdžije i Oslobodilaca Dobrinje.

Nakon što je uočena pojava da u ovim ulicama brojni vozači zelene površine upravo koriste kao parking prostore, te nakon brojnih prijava koje je evidentirala naša Služba komunalnih redara, radnici naše RJ Novi Grad, koja djeluje pri Sektoru održavanja izvršila je potpunu rekonstrukciju i obnovu tih zelenih površina. Urađeno je prekopavanje uništenog travnjaka, dovoz i nivelisanje novih količina zemlje, te izvršena sjetva trave.

Gdje su to mogućnosti dozvoljavale postavljeni su i zaštitni stubići, a na ovom lokalitetu bit će pojačan i nadzor “Park”-ovih komunalnih redara, kako bi se spriječilo novo uništavanje obnovljenog travnjaka.
Ovim putem upućen je i apel građanima da vode računa o odnosu prema zelenim površinama i sadržajima na istim, jer uređene i očuvane, te od komunalnog smeća čiste zelene površine naš ambijent življenja čine ljepšim i ugodnijim.