Tigromaniji u čast tigrice Nine u Pionirskoj dolini prisustvuju hiljade građana

Prava tigromnija koju je, svojim dolaskom, započela bengalska tigrica Nina, nova stanovnica „Pionirske doline“ vlada od danas ovom jedinstvenom zelenom oazom. Već u jutarnjim satima, brojni mališani s roditeljima, nanama, bakama, dedama došli su u popularnu „Pionirsku dolinu“ kako bi vidjeli prekrasnu, glamuroznu i vrlo aktivnu tigricu Ninu, koja je tačno u podne i izašla u otvoreni dio svog novog doma, velikog gotovo 600 kvadrata.
Današnja „Tigromanija u Pionirskoj dolini“, koju su s preduzećem „Park“ za sve posjetioce organizirali „Kidsinfo“ i brojni partneri bila je prilika i da djeca, čija graja i smijeh još uvijek odjekuju ovom dječijom dolinom uživaju u brojnim iznenađenjima, igrama, radionicama, poslasticama, poklonima, mađioničarskim trikovima, balonima. Na velikoj zabavi za malu raju mališani, ali i oni nešto stariji uživali su u igri i zabavi na rekvizitima- voziću, vrtešci, autodomu, autićima na električni pogon, trambolini, a prvi ovogodišnji sladoledi i sokovi, uživajući na proljetnom suncu i ugodnoj temperaturi, pojedeni su i popijeni u ljetnoj bašti.
Već od ulaza djeca su veselo skakutala po tragovima Nininih šapa koje su stazom kroz cvjetne gredice, travu, pored potoka, preko balonima ukrašenog drvenog mostića dovele sve posjetioce do Nininog novog doma. Uz put do tigrice čekali su ih stolovi (Kidsinfo, Argeta, Životinjsko carstvo-Kraš, Reikdesing, Hobyart, Balloonland, Salveo- Isla junior pastile, Flipko) prepuni slatkiša, sendviča, poklona i raznih drugih djeci omiljenih iznenađenja. Bengalska tigrica Nina na početku zabave bila vrlo tajanstvena i iz zatvorenog dijela svoje kuće kao da je uživala u ogromnom interesovanju svojih gostiju. Tačno u podne, u „dogovoru“ sa svojim timom veterinarskih tehničara i hranilaca ipak je odlučila glamurozno, damski prošetati svojim dvorištem ponosno pokazujući svu svoju raskošnu ljepotu, dok su okupljeni oko staklenih portala uživali i pokušavali sve zabilježiti svojim telefonima i foto aparatima. Nina je inače početkom februara stigla iz poznatog zoološkog vrta iz francuskog Amnevila. U proteklih 30 dana, uz nadzor Veterinarske stanice KS prošla je potebni karantin, privikla se na svoj novi dom, na svoje hranioce koji su samo zaduženi i čija je jedina briga da ona bude sita, zdrava i dobro, da svaki dan na meniju ima gotovo osam kilograma različitog mesa, a pretpostavka je i da je svoju kilažu od 150 kg već i uvećala. Sedmogodišnja bengalska tigrica, ustvari je prvi tigar u sarajevskom zoološkom vrtu nakon 27 godina, pedesetičetvrta je životinjska vrsta u „Pionirskoj dolini“, a prve komšije su joj njeni „rođaci“ iz mačije porodice lav i dvije lavice.
Velikoj današnjoj zabavi prisustvovali su i prijatelji „Pionirske doline“ koji su finansijski podržali Ninin transport iz Francuske, a to su Općina Centar, Ministarstvp komunalne privrede i infrastrukture KS čiji su predstavnici zajedno sa rukovodstvom preduzeća „Park“ u podne, šetnjom pozdravili sve goste našeg jedinog rekreativno-zabavnog centra ovakve vrste u BiH. Prijateljima „Pionirske doline“, što uključuje i Odjel za saradnju i kulturnu djelatnost Francuske ambasade u BiH i ultimativni vodič za roditelje „Kidsinfo“ ovom prilikom uručene su zahvalnice.
Brojni posjetioci s današnje zabave osim nasmijanih lica, iscrtanih bojama tigrice Nine, iz „Pionirske doline“ ponijeli su i brojne poklone, kao i vrlo vrijedne nagrade, a pojedini domovi su zahvaljujući muzički razigranim tatama bogatiji za pojedini komad namještaja, dok su telefoni i foto aparati prepuni prelijepih slika njihovih mališana s brojnim likovima iz omiljenih crtanih filmova, tigrice Nine, dječije ruke bile su prepune i šarenih balona u liku pojedinih životinja našeg zoo vrta.
Zabava u čast tigrice Nine u „Pionirskoj dolini“ traje duže od četiri sata, a danas započeta tigromanija nastavljena će biti i narednih dana i mjeseci, jer posjetioce koji dođu da upoznaju tigricu Ninu i u narednom periodu očekuju brojna iznenađenja.