Radnici „Park“-a danas kose travu na brojnim lokacijama u KS

Košnja travnjaka, koju je preduzeće „Park“ započelo u prvim danima aprila svakodnevno se odvija na terenu i već se privodi kraju prvo ovogodišnje uređenje zelenih površina u sve tri gategorije u smislu košnje i prikupljanja trave.
Danas je u toku košnja travnjaka u šest općina u Kantonu Sarajevo u kojima ovo preduzeće ima nadležnost održavanja, a uporedo s ručnom i mašinskom košnjom vrši se i prikupljanje, te shodno raspoloživoj mehanizacijom i odvoz prikupljenog otpada.
RJ Novo Sarajevo danas, pomoću mašina kosi travnjake na području Dolac Malte i na Trgu heroja, a radnici zaduženi za područje Centra, odnosno Starog Grada su na terenu u Kranjčevićevoj ulici, odnosno parku Hastahana.
I na području Novog Grada, osim drugih proljetnih radova u toku je i mašinska košnja travnjaka i tu u ulicama Džemala Bijedića, Safeta Zajke, Safeta Hadžića, u Aerodromskom naselju, te u ulicama Semira Frašte i Nerkeza Smajlagića.
Aktivni su radovi radnika preduzeća „Park“ i na području Ilidže, a po programu danas je u toku košnja trave u naselju Pejton, te u banjskim parkovina i kod rimskih iskopina. U Vogošći prema današnjem planu radnici „Park“-a uredit će i od trave očistiti travnjake u ulici Omladinska.