Mnogobrojne Sarajlije uživaju u velikoj proljetnoj zabavi u “Pionirskoj dolini”

Mnogobrojna mala, ali i velika raja danas su u RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt na zajedničkoj zabavi pod nazivom „U susret proljeću“ pjesmom, igrom, plesom i druženjem pozdravili najljepše godišnje doba, kada sve cvjeta i priroda se budi.
Tradicionalna, već deveta zaredom manifestacija, u organizaciji event agencije „Newevent“, brojnih partnera i RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt počela je u 10,00 sati, a već u jutarnjim satima brojni posjetioci došli su u jedini bosanskohercegovački rekreativno zabavni centar sa zoo vrtom da u prelijepom, hortikulturno uređenom ambijentu uživaju u raznovrsnom i cjelodnevnom zabavnom programu koji su pripremili organizatori. Današnja zabava uz mnoštvo zanimljivosti, muzike, plesa, smijeha, igre, dječiju modnu reviju, utrku beba, poklona prilika je da djeca i mlade da zajedno, sa roditeljima i ostalim sugrađanima pozdrave dolazak sunčanijih i toplijh dana, kao i da kroz zajedničko druženje i boravak na otvorenom uče i razvijaju ljubav prema prirodi, životinjama i okolišu.
Dok su najmlađi uživali u igri i zabavi, vožnji na voziću, vrtešci, gumenom gradu, autodromu, obilasku zoološkog vrta, njihovi roditelji odmor su potražili u prelijepom ambijentu ljetne bašte.
Iz agencije „Newevent“ i njihovi poslovni partneri pobrinuli su se da djeca osvoje i nagrade, ali dobiju i poklone, te da za uspomenu sa druženja ponesu i fotografije sa svojim najdražim likovima iz crtanih filmova. Današnja proljetna priča u “Pionirskoj dolini” traje sve do 17,00 sati.