Za sedam dana akcije „Park“ očistio i uredio zelenilo dvanaest naselja i ulica u Sarajevu  

U prvih sedam dana akcije “Vrijeme je da čistimo” radnici preduzeća “Park” računajući biootpad i komunalno smeće očistili su i s lokacija predviđenih akcionim planom odvezli nekoliko desetina tona otpada. Radnici preduzeća „Park“ od subote do danas očistili su i završili uređenje zelenila u prvih dvanaest naselja i ulica, kako je i predviđeno Akcionim planom, a svi radovi na terenu protekli su bez ikakvih problema.

Istovremeno su od 20. aprila do danas na području pet općina trajali radovi na prikupljanju smeća, košnji i izgrabljivanju  trave, okopavanju zemljišta i uređenju cvjetnih gredica, ružičnjaka i nasada žive ograde i drugog ukrasnog grmlja, a shodno raspoloživoj mehanizaciji i uporedo realiziranim redovnim poslovim, prikupljani su i odvoženi kamion prepuni smeća. Na području Centra u prvih sedma dana akcije uređene su i očišćene lokacije u naselju Breka, očišćen je prostor uz igralište na Šipu i dio Vilsonovog šetališta. Preostali dio Vilsonovog šetališta očistila je “Park” -ova jedinica sa područja Novog Sarajeva, kao i predviđene površine u ulici Džemala Bijedića. Akcija je u subotu u Novom Gradu počela u ulici Bajrama Zenunija, potom u Majdanskoj, Prvomajskoj, Ive Andrića, Ante Babića, kod groblja na Alipašinom polju, uz školska dvorišta tri osnovne škole u ovom naselju. Novi izgled zahvaljujući sedmodnevnom radu na Ilidži imaju i površine u Hrasnici I i Hrasnici II, a u Vogošći u ulici Partizanski odred “Zvijezda”.

Akcija osim radnih dana odvijat će se i drugu subotu zaredom, tako će ujutro radnici „Park“-a biti u naselju Višnjik, ulici Zaima Šarca, na Trgu heroja, u Dobrinji C5, Bulevaru Mimar Sinana, na Otesu, u Lužanima i u ulici Tome Mendeša.

Od ponedjeljka  (29.04) novih 10  lokacija bit će zadatak radnika “Park”-a uključenih u veliku proljetnu akciju, a plan je da od prvog radnog dana iduće sedmice pa do petka (03.05.) budu očišćene lokacije na Višnjiku, Marijin dvoru, Trgu heroja i Zmaja od Bosne, na Mojmilu, Bulevaru Meše Selimovića, Na Otesu, Stupu, Bulevaru Mimar Sinana i ulici Feriza Merzuka. Kako i predviđa Akcioni plan “Park”-a i tokom maja, pa sve do 22. juna ukupno će biti očišćeno tačno 80 lokacija u četiri gradske i dvije prigradske općine (Ilidža i Vogošća). Stanje na terenu protiče bez ikakvih problema, a komunalni redari “Park”- a koji su uz svoje kolege svakodnevno na terenu nemaju nikakvih problema u poslovima nadzora već očišćenih i uređenih površina. Ogromna ispomoć radnicima i mehanizaciji “Park”-a jesu i osobe angažirane po projektu “Javni radovi” koji su putem JU “Služba za zapošljavanje” dio “Park”-ovog tima naredna dva mjeseca, a njihova mjesečna naknada iznosit će po 800 KM.