„Pionirska dolina“ tokom prvomajskih praznika otvorena od 8 do 19 sati

Građani koji još uvijek nisu odlučili gdje provesti slobodno vrijeme i uživati u brojnim sadržajima, odmoriti u prirodnom ambijentu, omogućiti svojim mališanima sigurnu igru na rekvizitima za dječiju igru i zabavu i brojnim igralištima, te uživati u posjeti stotinama životinjama u zoološkom vrtu svakako mogu doći u RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt.

Naime, tokom prvomajskih praznika popularni sarajevski zoološki vrt radit će po ustaljenom rasporedu i to i 01. i 02. maja u terminu od 8,00 do 19,00 sati.
Iako metorolozi najavljuju prohladno vrijeme i naoblaku, „Pionirska dolina“ je itekako lijep prirodni i uređen ambijent koji svojim sadržajima može upotpuniti slobodno vrijeme, posebno djeci i mladima.

Pogodnost je i što se do „Pionirske doline“ i zoo vrta može doći gradskim prijevozom, kao i to što kupljena ulaznica u ovu zelenu oazu je cjelodnevna, tako da po vrlo povoljnim cijenama možete itekako provesti vrlo sadržajan, pa i edukativan Praznik rada.
Sarajevski zoološki vrt broji 53 životinjske vrste koje potiču iz svih krajeva svijeta, odnosno preko 530 životinja, a svakako osim egzotičnih životinja od kojih su najatraktivnije sedmogodišnja tigrica Nina, lav i dvije lavice, tu su i brojne prinove- bebe životinja rođene prije nekoliko dana u „Pionirskoj dolini“. Dobrodošlicu u prvim danima maja poželjet će vam tako bebe lemura s Madagaskara, elan antilopa, lama, patuljastih koza, ali i mnoge druge.

„Pionirska dolina“ u toku mjeseca maja bit će bogatija i za nove životinjske vrste, ali i druge sadržaje, tako da i nakon prvomajskih praznika planirate dolazak i posjetu ovoj zelenoj oazi.
U maju će „Pionirska dolina“ biti omiljena destinacija i brojnim školskim ekskurzijama, odnosno osnovcima iz svih krajeva naše zemlje, a samo u zadnjih deset dana aprila sarajevski zoološki vrt, osim drugih posjetilaca, upoznalo je i oko 250 učenika iz Travnika, Srebrenika, Zenice, Klokotnice i Teočaka.

Ulazak djece do pet godina života u „Pionirsku dolinu“ je besplatan, dječija karta za djecu od pet do 15 godina iznosi 2,50 KM, a za odrasle, odnosno starije od 15 godina košta svega 3,00 KM.