Sezonskim cvijećem “Park ” ukrašava Centar “Safet Zajko” i kružne tokove u Novom Gradu, a na Dobrinji gradi novi travnjak

Novo sezonsko cvijeće iz “Parkove” vlastite rasadničke proizvodnje krasi cvjetne gredice i prostore uz staze za šetnju i rekreaciju u Centru „Safet Zajko“ u Novom Gradu. Ekipa preduzeća „Park“ zadužena za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih površina najprije je izvršila uklanjanje starog sezonskog cvijeća iz postojećih cvjetnih gredica, rekonstrukciju i prihranu zemljišta, a jučer je izvršena sadnja novih više od 4.000 komada sezonskih cvjetova.
Ukrašavanje površina u Centru „Safet Zajko“ novim sezonskim cvijećem dio je saradnje na izgradnji i rekonstrukciji manjih zelenih površina, na godišnjem nivou između preduzeća „Park“ i Općine Novi Grad.

Novi travnjak, površine oko 1.000 kvadrata uskoro će dobiti i novoizgrađeni parking prostoru u naselju Dobrinja V, na Trgu grada Prato. Na toj lokaciji od jučer „Parkova“ ekipa pomoću mehanizacije počela je uklanjanje otpada, odnosno viška zemlje, nivelisanje i pripremu terena za sjetvu trave, a narednih dana kada se za to stvore uslovi bit će zasijana trava, odnosno izgrađen novi travnjak. Radovi bi trebali biti gotovi do polovine maja.

Uskoro će, čim se stabilizuju padavine, početi i ukrašavanje kružnih tokova na području Novog Grada novim sezonskim, jednogodišnjim cvijećem. Nešto manje od 10.000 komada sezonskih cvjetova uzgojenih u „Parkovom“ rasadniku na Nedžarićima će krasiti zeleni dio u kružnim tokovima u sklopu saobraćajnica u ulici Safeta Zajke, na Otoci, odnosno u ulici Džemala Bijedića, na Mojmilu i u Buča potoku.