„Park“ cvijećem uređuje površine u centru Sarajeva

Zeleni pojas na Marijin dvoru, površina uz zgradu Higijenskog zavoda, površine između Alipašine džamije, zgrade Predsjedništva BiH i Kantona Sarajevo danas su radnici preduzeća “Park” uredili novim sezonskim cvjetovima.

Već od jutarnjih sati mnoštvo korpi prepunih prelijepih cvjetova i radnici “Parka” bili su na navedenim lokacijama, a već ranijih dana te površine pripremljene su za novi dekorativni cvjetni ukras. Danas će na ovim lokacijama biti zasađene hiljade cvjetova iz vlastite rasadničke proizvodnje “Parka” i ukrašavati će ih tokom ljetnih i jesenjih dana. Ukrašavanje novim sezonskim cvijećem zelenih površina u Kantonu Sarajevo akcija je koju je ovo preduzeće počelo krajem aprila, a osim prethodno uređenog Malog parka i današnjih lokacija novo cvijeće dobit će i površine u ulici Zmaja od Bosne, Bulevaru Meše Selimovića, Džemala Bijedića, na Stupu, Dobrinji, na Ilidži i u Vogošća.

U okviru ove akcije bit će zasađeno blizu 100.000 komada sezonskih cvjetova koje je preduzeće “Park” proizvelo u svom rasadniku u Nedžarićima. Dio proizvedenog cvijeća već se nalazi i na policama “Parkovog” vrtnog centra”Flora” u Nedžarićima, u ulici Aleja Bosne srebrene 66.