Kiša i loši vremenski uslovi nisu prepreka radnicima “Parka” da na terenu izvršavaju zadatke po Programu održavanja

Kiša koja pada gotovo cijeli dan i vrlo niske temperature nisu bile prepreka radnicima “Parka” da i danas na terenu intenzivno rade na uređenju i čišćenju javnih zelenih površina u KS. Vlaga koja pogoduje bujanju vegetacije uslovila je da su prioritetni poslovi ekipa “Parka” u pet općina, osim higijene i prikupljanja smeća, prije svega poslovi na orezivanju grmlja, košnji, te prikupljanje pokošene trave.
Na području Centra u Ciglanskoj i Bolničkoj ulici radi se orezivanje i oblikovanje ukrasnog grmlja, a uređenje travnjaka u ulicama Marcela Šnajdera i Asima Ferhatovića.
Ekipa u Novom Sarajevu u naselju Grbavica II uređuje nasade žive ograde, na Čengić Vili uklanja stare sadnice, a krošnja trave realizira se u ulicama Topal Osman paše, Aleji lipa, Grbavičkoj, Kemala Kapetanovića, Behdžeta Mutevelića i Hasana Brkića.
Na Mojmilu i u ulici Olimpijska radnici “Parka” zaduženi za Novi Grad mašinski kose travu, orezuju živu ogradu i vrše čišćenje travnjaka.
Osim redovnog održavanja površina na Igmanu i Bjelašnici, radnici zaduženi za područje Ilidže orezuju živu ogradu u naselju Pejton, čiste parkovske staze i kose travu u banjskim parkovima, a krošnja trave nastavljena je i na obalama Željeznice. U Vogošći, u Jošaničkoj ulici kiša nije omela radnike ove radne jedinice da pokose i pokupe travu sa zelenih površina.