Potpisan sporazum o organiziranju „Porodičnog i ekološkog dana“ u „Pionirskoj dolini“ 8. juna

Današnjim potpisivanjem Sporazuma o saradnji otpočela je i zvanična organizacija „Porodičnog i ekološkog dana Općine Centar“ u „Pionirskoj dolini“, koji će za sve posjetioce, posebno djecu i mlade biti upriličen 8. juna.
„Porodični i ekološki dan Općine Centar“ i ove godine u zelenoj oazi smještenoj upravo na području Centra, organizirat će Centar kulture i mladih Općine Centar, a danas su Sporazum tim povodom i potpisali Armin Omerović, direktor Centra kulture i mladih i Amar Kečo, v.d. direktora preduzeća „Park“.
U subotu 8. juna ulaz za sve posjetioce manifestacije bit će besplatan, a prema riječima direktora Omerovića upravo taj dan „Pionirska dolina“ bit će centar kulturnih i sportskih dešavanja u našem gradu. Pozivnicu svim mališanima u „Pionirsku dolinu“, kako je kazao Omerović, djeci su već uputili naši najbolji sportisti Edin Džeko i Amel Tuka.
„Porodični i ekološki dan“ je osmišljen upravo na način da djeca i mladi kroz brojne predstave na otvorenom, nastupe mažoretkinja, žonglera, raznih animatora uživaju sa svojim roditeljima i vršnjacima, a brojni sponzori pobrinut će se i da svako dijete koje 8. juna dođe u „Pionirsku dolinu“ osim lijepih uspomena kući ponese i brojne poklone.
„Pionirska dolina“ svaki dan mjesto je porodičnog druženja i upravo postoji iz tih razloga, istakao je danas v.d. direktora Kečo, a preduzeće „Park“ se trudi i da organiziranjem ovakvih manifestacija sa svojim poslovnim prijateljima, posjetiocima osim prelijepog hortikulturnog ambijenta, zoološkog vrta, prostora za igru i zabavu, kroz bogate i sadržajne kulturne i sportske aktivnosti još više ukažu na značaj prirode, prirode, zdravog dječijeg rasta i razvoja, ekologije, ljubavi prema svom životnom prostoru i sredini koju trebamo njegovati i štititi.
Nakon potpisivanja Sporazuma šetnjom kroz „Pionirsku dolinu“ dogovoreni su i preostali detalji same zabave, a ovo je bila prilika i da gosti iz Centra kulture i mladih „pozdrave“ i najmlađu stanovnicu „Pionirske doline“, medvjedicu Aidu, kojoj je „Pionirska dolina“ postala utočište i prilika da preživi, a nedavno je spašena kod Tarčina.