“Park” u maju zasadio cvijeće na brojnim lokacijama u KS

Radovi na ukrašavanju zelenih površina novim sezonskim cvijećem, koje radnici “Parka” realiziraju od početka mjeseca na terenu se odvijaju bez ikakvih problema, a brojne cvjetne gredice već su pune novog cvijeća.
Od jutros su, u okviru tih radova, radnici preduzeća “Park” u banjskim parkovim na Ilidži, a danas u toku dana će i ovaj prostor dobiti novi cvjetni dekor. Najprije je uklonjeno staro cvijeće, izvršno prekopavanje i prihrana zemljišta, a nakon toga izvršena i sadnja novog sezonskog cvijeća u gredicama uz staze koje vode do fontane.
Inače sezonsko cvijeće već krasi prostor Malog i Velikog parka, prostor kod zgrade Higijenskog zavoda, površine uz Alipašinu džamiju, zgrade Predsjedništva BiH, Kantona Sarajevo i Općine Centar, Trg Prvog korpusa armije RBiH, na Marijin dvoru površine uz saobraćajnice u ulici Zmaja od Bosne, u Novom Gradu. Nakon današnje sadnje na Ilidži novo cvjetno ruho dobit će i površine u Vogošća, a svakako i prostor uz staze za šetnju u RZC” Pionirska dolina” i zoo vrt.
Sezonsko, jednogodišnje cvijeće, proizveli su i uzgojili vrtlari i cvjećari “Parka” u staklenicima u Nedžarićima, a u okviru akcije bit će zasađeno nešto manje od 100.000 komada cvjetova. Ukrašavanje površina bit će završeni za nekoliko dana, a novo cvijeće krasit će parkove i zelene površine u KS sve do kasne jeseni.

Uporedo s akcijom sadnje sezonskog cvijeća, saradnja “Parka” s pojedinim općinama za rezultat ima da određene površine, koje inače nisu obuhvaćene naprijed spomenutom akcijom, su ili će u narednim danima biti ukrašene novim cvijećem. Tako je jučer u arlama uz pješačku stazu u ulici Branilaca Dobrinje, na Dobrinji, izvršena sadnja jednogodišnjeg cvijeća. Tu, ali i sadnju cvijeća kod Svetog hrama, na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, u Bulevaru Meše Selimovića, žardinjere na mostovima preko Miljacke i spomen obilježja u Novom Sarajevu, u Centru”Safet Zajko” izvršili su radnici “Parkove” ekipe zadužene za rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih zelenih površina. Ljubitelji uređenih prostora sezonsko cvijeće iz “Parkove” vlastite proizvodnje mogu nabaviti i u našem vrtnom u”Flora” u Nedžarićima.