Tokom bajramskih praznika „Pionirska dolina“ radit će od 7 do 19 sati, rad jedinica za održavanje higijene zelenih površina organiziran u dežurama

RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt ni tokom bajramskih praznika neće zatvarati svoja vrata za posjetioce, tako da će i sutra, ali i preostala dva dana blagdana radno vrijeme ovog rekreativno-zabavnog centra biti od 8 do 20 sati. U funkciji će biti i svi rekviziti za dječiju igru i zabavu, kao i ljetna bašta koja se nalazi u neposrednoj blizini. Posjetiocima koji odluče provesti naredne dane u našoj zelenoj oazi bit će svakako dostupan i zoološki vrt koji broji 56 životinjskih vrsta, odnosno preko 530 životinja koje potiču iz svih krajeva svijeta.

Rad preduzeća „Park“ tokom bajramskih praznika, na javnim zelenim površinama bit će organiziran u dežurama, tako da će dežurne ekipe Sektora održavanja biti raspoređene na održavanju higijene i čišćenja smeća na površinama koje su u nadležnosti ovog preduzeća na području Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva, Novog Grada, Ilidže i Vogošće.

Dežurna će biti i „Parkova“ ekipa zadužena za održavanje javne rasvjete, koja će u slučaju potrebe zajedno s mehanizacijom biti na terenu i vršiti otklanjanje kvarova na javnoj rasvjeti. Inače građani kvar na javnoj rasvjeti mogu prijaviti Centru za nadzor i upravljanje javnom rasvjetom KS, koji djeluje u sklopu Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS, a telefonski broj za prijavu kvara na javnoj rasvjeti je 033/564-444.

Ekipa „Parka“ zadužena za intervencije na stablima također će biti spremna u slučaju potrebe da reaguje na terenu, jer je već određena dežurna ekipa koja će zajedno s mehanizacijom po potrebi odmah biti na terenu.

Zbog vrlo bogatog asortimana čija proizvodnja i uzgoj su u toku i oba „Parkova“ rasadnika u Nedžarićima i Sokolović Koloniji imat će obezbijeđene dežurne ekipe čiji zadatak će biti njega, zalijevanje i čuvanje sadnica cvijeća, ruža, ukrasnog grmlja, drveća, voća i ostalog sadnog materijala.