“Park” sutra završava aktivnosti u okviru akcije “Vrijeme je da čistimo”

Preduzeće „Park“ sutra završava svoje aktivnosti u okviru akcije Vlade KS „Vrijeme je da čistimo“, a već je napravljen raspored timova i ekipa, koje će od ranih jutarnjih sati završavati košnju trave i prikupljanje otpada sa zelenih površina u četiri općine.
Zelene površine na Koševskom brdu i to u ulicama Antuna Hangija, Husrefa Redžića i Jukićeva bit će završna lokacija u okviru akcijskih radova naše ekipe zadužene za područje Centra.
Naselje Grbavica i to u ulicama Grbavička, Zagrebačka i Derviša Numića bit će sutra lokacije na kojima će „Parkova“ ekipa zadužena za područje Novog Sarajeva završiti mašinsku košnju trave, a na području Grbavice I bit će orezana i živa ograda.
Ekipa iz Novog Grada ujutro će biti na području naselja Mojmilo, a plan je pokositi travu sa svih zelenih površina kako je i predviđeno planom akcije koju je Vlada KS pokrenula 20.aprila.
Na Ilidži, ujutro, „Parkova“ ekipa radit će mašinsku košnju trave, čišćenje otpada , kao i zalijevanje sadnica cvijeća i mladih stabala u naselju Pejton.
Navedene lokacije posljednje su lokacije, od ukupno 80 koje je preduzeće „Park“ očistilo i uredilo od smeća, trave i drugog rastinja u okviru akcije koja je trajala proteklih 60 dana.
Međutim i danas, ali po redovnom Programu održavanja, kao najvećem godišnjem projektu preduzeća „Park“, na terenu se neometano odvijaju radovi uređenja, čišćenja, mašinske košnje, utovara i odvoza prikupljenog otpada, orezivanja grmlja, odnosno žive ograde.
Po redovnom programu ekipe „Parka“ u Centru su danas u Dalmatinskoj ulici, na Mejtašu, Ciglanama, i u Alipašinoj ulici. U Novom Sarajevu naše ekipe danas rade u ulicama Kemala Kapetanovića, Hasana Brkića, Put života, Bulevaru Meše Selimovića, Hamdije Čemerlića. U Novom Gradu danas se realiziraju redovne aktivnosti u naselju Dobrinja (C5), u ulicama Ante Babića, Miroslava Krleže, Vahide Maglajlić, na Dobrinji kod trolejbuske okretaljke, te na Alipašinom polju (A faza). Na Ilidži u toku je košnja trave u ulici Hrasnička cesta, a u Hrasnici se radi čišćenje i uređenje parkovskih staza. U Vogošći danas naša ekipa uređuje površine u ulicama Skendera Kulenovića i Branilaca Vijenca, a čišćenje parkovskih staza u Parku penzionera i ulici Feriza Merzuka.