Park počeo pripremu Velikog polja za manifestaciju “Odbrana BiH- Igman 2019”

Kiša i loši vremenski uslovi nisu spriječili jutros radnike preduzeća Park da počnu košnju i uređenje travnjaka na Velikom polju na Igmanu. Navedene aktivnosti preduzeće Park realizuje kao pripremu prostora za obilježavanje manifestacije “Odbrana BiH- Igman 2019”, koja će se u četvrtak i petak održati na ovoj olimpijskoj ljepotici.
Jutros je ekipa preduzeća Park već u jutarnjim satima s mehanizacijom i alatom bila na Velikom polju i počela košnju trave, ali i uređenje prostora na kojem će biti postavljena bina na kojoj će u petak, 02. augusta biti izveden prigodan kulturno- umjetnički program.
Košnja trave vrši se pomoću kosilica, trimera i ručnog alata, a trava će nakon košnje biti pokupljena i kompletan prostor očišćen od otpada.
Preduzeće Park učestvovat će i u drugim poslovima pripreme i organizacije same manifestacije na način da će svojim cvjetnim dekoracijama ukrasiti prostor centralne bine.
Radnici i mehanizacija preduzeća Park bit će ispomoć i Organizacionom odboru oko transporta potrebnih tehničkih sredstava i opreme na prostoru Velikog polja i kod Ratne džamije. Ekipe Parka narednih dana, a do početka manifestacije “Odbrana BiH-Igman 2019” izvršit će montažu dijela bine na postojećem platou na Velikom polju, a nakon završetka manifestacije i demontažu iste.