Parkove dežurne ekipe produženo rade i čiste zelenilo tokom festivalskih dana

Radnici preduzeća Park ovih dana, dok traju festivalski dani rade produženo, odnosno u ranim jutarnjim satima dok se grad još budi već su bili na terenu, očistili smeće sa zelenih površina i dječijih igrališta, a nakon toga nastavljaju sa hortikulturnim radovima. Zbog velikog broja gostiju u gradu na javnom zelenilu ostaju veće količine otpada nego što je uobičajeno, pa je Park organizirao i dežurne ekipe koje, upravo kako bi gosti uživali i u ljepotama našeg zelenila, a grad izgledao čistiji, već u zoru počinju svoje poslove i čiste zelene površine.
Dežurne ekipe Parka u centralnom dijelu grada, posebno vodeći računa o površinama u blizini festivalskih dešavanja najprije čiste i prikupljaju smeće, a onda u toku dana na red dolaze i površine koje se uređuju shodno planu i programu održavanja.
Ekipi u Centru i Starom Gradu ni visoke temperature nisu bile prepreka da nakon svih poslova orežu i urede ukrasno grmlje u Čekališi. Danas je vrlo živo i uz glavnu saobraćajnicu od Otoke prema Nedžarićima gdje ekipa Parka zadužena za područje Novog Grada uređuju travnjake u zelenom pojasu. Košnja trave i uređenje zelenih površina vrši se pomoću mehanizacije, kosilica, trimera. U toku je i orezivanje stabala u Bulevaru Meše Selimovića gdje ekipe Parka jedine ovlaštene za ovaj posao iz krana auto korpe vrše orezivanje i oblikovanje krošnji stabala koja se nalaze na zelenom pojasu između saobraćajnica u pravcu Ilidže i u pravcu grada.
Radno je i na području Novog Sarajeva, na Ilidži i u Vogošći gdje se također osim košnje travnjaka vrše i poslovi orezivanja ukrasnog grmlja, čišćenja korova iz cvjetnih gredica i ružičnjaka, te u noćnim satima zalijevanje sezonskog cvijeća i mladih stabala.