Radnici Parka ove sedmice uredili i očistili preko 50 lokacija

Preko pedeset lokacija, shodno Programu održavanja, u toku ove radne sedmice radnici preduzeća Park su očistili, uredili, a osim pokošene trave, orezanog grmlja, većina ružičnjaka već je uređena i spremna za hladnije dane koji dolaze.
Jedan od ružičnjaka koji je danas uređen, okopan, sadnice orezane i pripremljene za prve mrazeve uredili su radnici zaduženi za područje Ilidže. Ista ekipa pokosila je i travu na zelenom pojasu uz glavnu saobraćajnicu od Stupa prema Ilidži, a pročišćene su i pješačke staze koje prolaze kroz zelene površine. Na Ilidži danas je i ekipa za njegu i sječu stabala orezivala stabla platana u drvoredu u Butmirskoj cesti, a taj izuzetno obiman i rizičan posao uspješno se privodi kraju. Danas su ekipe Parka u Centru mašinski pokosile travu u Jukićevoj ulici, a na Breci i ulici Koste Hermana orezali su sadnice ukrasnog grmlja. U Novom Sarajevu danas je košnja trave vršena u naselju Dolac Malta, a u ovoj općini sanirani su i prokopi koji prolaze kroz zelene površine. Uz glavnu gradsku saobraćajnicu u Novom Gradu izvršeno je uređenje i oblikovanje ukrasnog grmlja, a na Dobrinji vršena je košnja travnjaka.
U Vogošći je Parkova ekipa orezala i uredila ukrasno grmlje, a u ovoj i Omladinskoj ulici prikupljen je i odvezen otpad i smeće.