Park započeo uklanjanje sezonskog cvijeća, a slijedi sadnja novog iz vlastite rasadničke proizvodnje

Radna jedinica Parka u Vogošći započela je danas jesenje aktivnosti uređenja zelenih površina novim sezonskim cvijećem. Na Trgu ispred zgrade KSC-a izvršeno je uklanjanje starih cvjetova slavije zasađenih u maju ove godine. Uklonjeno je jednogodišnje cvijeće iz cvjetne gredice koje je tokom ljeta krasilo ovaj prostor i u toku su pripreme zemljišta za sadnju novog, dvogodišnjeg cvijeća čija proizvodnja i uzgoj su prošle sedmice završeni u rasadniku Parka u Nedžarićima.
Ekipa iz Vogošća uredila je i očistila korov i iz cvjetnih gredica u Parku penzionera u ovom naselju. Navedenim radovima danas preduzeće Park otpočelo je jesenje uređenje cvjetnih gredica novim sezonskim cvijećem iz vlastite rasadničke proizvodnje. Za tu namjenu proizvedeno je više od 100.000 komada cvjetova viole, begonije, ageratuma, gazanije i drugih. Narednih dana slične radove današnjim uradit će i Parkove jedinice u Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu i Ilidži, jer će u brojnim postojećim cvjetnim gredicama uskoro početi sadnja novog sezonskog cvijeća. Između ostalih novim cvjetnim dekorom bit će uređena i velika cvjetna gredica u Malom parku, ali i Velikom, na Trgu oslobođenja, na Marijin dvoru, na Dolac Malti, Dobrinji i banjskim parkovima na Ilidži.
Danas ekipe Parka uređuju i mašinski kose travu u Vilsonovom šetalištu, ulici Zuke Džumhura, u Paromlinskoj, Envera Šehovića, na Alipašinom polju ( A faza), u Hrasnica i Igmanskoj ulici u Vogošći. U naselju Lužani vrši se i okopavanje i priprema ružičnjaka za zimske dane, a u naselju Aneks sanacija prokopa kroz zelenu površinu.