Park nastavlja jesenje uređenje brojnih zelenih površina

Jesenje uređenje površina u ulici Avde Smajlovića ovih dana rade radnici preduzeća Park zaduženi za područje Novog Sarajeva. Poslovnu sedmicu ova jedinica završava orezujući krošnje stabala u ovoj ulici pomoću ljestvi, a opalo lišće čisti se pomoću nedavno nabavljene opreme. Sve sadnice ukrasnog grmlja na površinama u nadležnosti ove jedinice su orezane i spremne za zimu i snijeg.
Prikupljeni biootpada i drugo smeće pomoću mehanizacije je odvezeno. Slične aktivnosti u naselju Koševsko brdo obavlja i ekipa ovog preduzeća zadužena za područje Centra, gdje je danas izvršeno orezivanje grmlja i žive ograde.
Ekipa Parka u Novom Gradu bez obzira što je novembar danas obavlja poslove košnje trave i uređenja zelenih površina u ulici Žrtava fašizma, a izvršeno je orezivanje ukrasnog rastinja i pomoću puhača za opalo lišće čišćenje travnjaka od biootpada.
Na Ilidži, konkretno u naselju Stup i zelenom pojasu uz glavnu saobraćajnicu jedinica ovog preduzeća koja održava zelenilo u ovoj općini danas je izvršila pripremu zemljišta uz sadnice, te orezivanje i oblikovanje ukrasnog grmlja.
U ulici Tome Mendeša i Partizanski odred Zvijezda u Vogošća jedinica Parka orezuje prerasle dijelove krošnji manjih stabala, u ulicama Braće Kršo i Tome Mendeša pomoću opreme prikupljanje opalog lišća, a u ulicama Jošanička, Omladinska i Braće Kršo pripremu zemljišta uz mlade sadnice.
Danas je u Butmirskoj cesti ekipa Parka zadužena za njegu i orezivanje stabala nastavila i radila poslove orezivanja opasnih i velikih platana. Radovi se s obzira na visinu od oko 40 metara izvršavaju iz krana mehanizacije Profesionalne vatrogasne jedinice KS, angažovane pomoću Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS.