Preduzeće „Park“ završava praznično dekorisanje gradskih ulica i trgova

dekoracija jelke 2012 TitovaDanašnjim ukrašavanjem stabla novogodišnje jelke visoke 10 metara, svjetlosnim kablovima i prigodnim dekorativnim elementima, ispred zgrade Predsjedništva BiH, radovi preduzeće“Park“ na dekorisanju većih ulica i trgova na području Kantona Sarajevo povodom nastupajućih praznika ušli su   u završnu fazu. Kako je i planirano našim Programom dekoracije, svi dekorativni svjetlosni elementi montirani na sajle, stubove rasvjete, krošnje stabala i slično, a veliki dio tih svjetlosnih elemenata već je priključena na elektro mrežu i  u  noćnim satima  „rade“, odnosno „svijetle“ i na taj način upotpunjavaju  prazničnu sliku u našem gradu.

Naime,  kao i u proteklim godinama svjetlosne zavjese  i prigodni svjetlosni elementi u obliku pahuljice, fenjera, zvijezde i slično postavljeni su i ukrašavaju  veće ulice i trgove u našem gradu i to između ostalih: trg na Baščaršiji, ulice Ferhadija i Maršala Tita, Zmaja od Bosne i Džemala Bijedića, Lukavička cesta, trg na Dobrinji, Rustempašina ulica na Ilidži, Jošanička ulica u Vogošći i slično. Nekoliko desetina krošnji stabala, u prometnijim ulicama u KS, ukrašeno je i okićeno svjetlosnim zavjesama. Radnici preduzeća „Park“ dekorativne svjetlosne elementa postavili su i na stubove javne rasvjete na većim raskrsnicama od centra grada do Ilidže, odnosnu duž ulica Maršala Tita, Zmaja od Bosne i Bulevar Meše Selimovića.

Osim navedenog, preduzeće „Park“ u  ponudi ima i stabla novogodišnjih jelki visoka od 1 do 5 metara, kao i dekorativnih materijala, tako da građani koji svoje domove žele ukrasiti prelijepim jelkama iste mogu nabaviti u našem vrtnom centru „Flora“ u Nedžarićima. Preduzeće „Park“ će do vikenda završiti i  isporuku oko 100 stabala jelki za katoličke vjerske objekte u Sarajevu.

Praznično ruho i ukrasi na ulicama, trgovima i stablima, koje zbog nedostatka novčanih sredstava, istina,  neće razlikovati u odnosu na protekle godine, ali preduzeće „Park“ već je završilo i veliki Program dekoracije ulica i trgova KS za narednu sezonu novim i inovativnim dekorativnim elementima, tako da se nadamo, da će nadležne institucije naredne godine izdvojiti novčana sredstva za ovu namjenu.

Ovosezonsko dekorativno ruho ukrašavat će gradske ulice i trgove u KS sve do 15. januara 2013. godine, a naša obaveza je da ih nakon toga u roku od 15 do 20 dana isključimo i demontira.