Nova cvjetna gradica na raskrsnici ulica Alipašina i Maršala Tita

cvijetna gredica ispred higijenskogPovršina na raskrsnici ulica Alipašina i Maršala Tita, tačnije u blizini zgrade Higijenskog zavoda, zarasla u grmlje i uništena prošlogodišnjim  snijegom, te mjesto gdje većina prolaznika baca sitne otpadke, od danas više ne izgleda tako.

Povoljni vremenski uslovi bili su prilika radnicima preduzeća “Park“ da navedenu površinu očiste, posijeku staro grmlje, te navedenu površinu urede i obogate novim hortikulturnim sadržajima.

Osim čišćenja i ukljanjanja grmlja, otpada kojeg je bilo u ogromnim količinama, radnici „Park“-a uradili  su i rekonstrukciju i prihranu zemljišta lumbrihumusom iz vlastite proizvodnje.

S navedene površine od 80 m2 u potpunosti je očišćeno grmlje, a u istu je zasađeno oko 2.000 komada sezonskog dvogodišnjeg cvijeća –viole i primule, također proizvedene u „Park“-ovom rasadniku u Nedžarićima. Osim navedenog izvršeno je i oblikovanje postojećih sadnica tise, kao i orezivanje stabla smokve, koje također raste uz navedeni prostor.

Uređenje i formiranje nove cvjetne gredice na navedenoj lokaciji, uvod je u projekata uređenja uništenih i ugaženih zelenih površina u Alipašinoj ulici, čiju realizaciju  preduzeće „Park“ i Općina Centar planiraju izvršiti na proljeće.