„Park“-ova nova stabla u Novoj godini

sadnja u ulici zmaja od bosneNova odrasla stabla, odnosno upotpunjen drvored od danas krasi i ulicu Zmaja od Bosne u općini Novo Sarajevo.

Naime, pogodni vremenski uslovi i posjedovanje odraslih stabala dobijenih vlastitom proizvodnjom u rasadniku u Sokolović Koloniji omogućili su preduzeću „Park“ da i u ovoj godini nastavi realizaciju svog cilja, a to je ozelenjavanje javnih površina Kantona Sarajevo novim i što većim brojem odraslih stabala.

Tako su radnici preduzeća „Park“ danas u ulici Zmaja od Bosne na potezu od objekta Ambasade SAD-a prema Pofalićima zasadili 8 odraslih stabala lipe, čime je upotpunjen postojeći drvored, a koji će već od proljeća svojim prekrasnim krošnjama bogatim lišćem u potpunosti doprinositi estetskom i ekološkom izgledu ovog naselja, kao i općine.

„Park“-ova sadnje stabala se nastavlja i narednih dana, a ovom prilikom apelujemo na građane da čuvaju zelene površine i svako stablo, jer njihov značaj i doprinos našem ugodnijem življenju je višestruk, posebno ako se u obzir uzme zagađenost zraka koja ovih dana vlada u Sarajevu.