Radnici „Park“ novim sezonskim cvijećem uređuju zelene površine u Kantonu Sarajevo

ugovor 2 021  Radnici preduzeća „Park“ ovih dana osim redovnog uređenja, čišćenja i pripreme zelenih površina i zelenila za nadolazeće ljetne dane, na području Kantona Sarajevo provode i akciju uređenja cvjetnih gredica novim sezonskim jednogodišnjim cvijećem.
Akcija sadnje sezonskog cvijeća počela je jutros, a novim cvijećem iz „Park“-ove vlastite rasadničke proizvodnje, ukrašene će biti i zelene površine u općinama Stari Grad, Novi Grad, Ilidža, Vogošća, a danas radnici „Park“-a cvijeće sade u žardinjere i cvjetne gredice na području Centra.

Najprije je novim sezonskim cvijećem i to sa nešto više od 6.000 komada kadifice, salvie i ageratuma  uređena cvjetna gredica u Malom parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH. Istim vrstom cvijeća uređene će biti i cvjetne gredice na zelenoj površini između zgrade Predsjedništava BiH i Kantona Sarajevo, kao i površine ispred Higijenskog zavoda.
ugovor 2 010Sezonsko cvijeće, koje će zelene površine ukrašavati od sada pa sve do kasne jeseni zasađeno će biti i u cvjetne gredice na prostoru banjskog parka na Ilidži, uz saobraćajnicu u ulicama Zmaja od Bosne i Bulevar Meše Selimovića, na Dobrinji i Alipašinom polju i unutar blokovskog zelenila. I u Vogošći, postojeće cvjetne gredice u Jošaničkoj ulici krasit će novo jednogodišnje cvijeće.

Novim cvjetnim ruhom narednih dana bit će upotpunjen i predivan ambijent RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrta, koji je za posjetioce otvoren svaki dan i to u periodu od 07,30 do 20,00 sati.

Sezonsko cvijeće i to nešto manje od 100.000 komada koje radnici preduzeća „Park“ i ove sezone sade u cvjetnim gredicama vlastiti je rasadnički proizvod „Park“-ovog rasadnika u Nedžarićima, a svi ljubitelji cvijeća, kao i drugog zelenila isto za svoje potrebe mogu nabaviti u našem vrtnom centru „Flora“ u ulici Aleja Bosne srebrene 66 u Nedžarićima, kao i u salonima cvijeća u ulicama Maršala Tita, Koševo i Rustempašina na Ilidži.

Akcija sadnje sezonskog cvijeća realizirat će se i narednih dana, na drugim lokacijama i u drugim općinama u kojima preduzeće „Park“ vrši održavanje javnih zelenih površina.

ugovor 2 002ugovor 2 006ugovor 2 017ugovor 2 019