Predstavnici Općine Centar danas posjetili preduzeće „Park“

Centar u posjetiAlen Ramić, v.d. direktora i Suad Hećo, tehnički direktor Sektora održavanja javnih zelenih površina danas su u prostorijama preduzeća „Park“ ugostili predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar dr. Nedžada Ajnadžića i Almu Sadović, pomoćnicu općinskog načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove. Intenziviranje saradnje KJKP „Park“ i Općine Centar na realizaciji zajedničkih aktivnosti i projekata, kao i mogućnosti proširenja saradnje bili su tema današnjeg sastanka, a direktor Ramić na samom početku upoznao je goste s  trenutnim položajem i problemima u poslovanju preduzeća „Park“, kao i sa planovima za naredni period.

– Suočavamo se s mnogo problema i nastojat ćemo ih prevazići, nadamo se uz podršku institucija vlasti. Preduzeće „Park“ je spremno sarađivati sa Općinom Centar u svom punom kapacitetu, jer sve aktivnosti koje provodimo za cilj imaju jedno, a to je dobrobit građana, kao korisnika naših usluga- kazao je Ramić.

Direktor Ramić posebno je naglasio da preduzeće „Park“ prije svega želi nastaviti i intenzivirati  poslovnu i prijateljsku saradnju s Općinom Centar u narednom periodu, a predstavnike Općine Centar upoznao je i sa planovima „Park“-a da zajedno sa KJKP“Vodovod i kanalizacija“ realizira projekat izgradnje cvijetne fontane u dijelu ispred zgrade Općine Centar, te zatražio podršku u realizaciji tih planova. Osnovni i prioritetni cilj „Park“-a jeste učiniti Sarajevo ugodnijim i ljepšim mjestom stanovanje, kazao je tom prilikom Ramić.

Predsjedavajući Ajnadžić na današnjem sastanku, uz čestitke Ramiću na imenovanju na čelnu poziciju u preduzeću „Park“,  naglasio je da će Općina sve projekte koji za cilj imaju očuvanje, obnovu i izgradnju novih parkovskih površina na području Centra uvijek podržati u punom kapacitetu.

– Nedavno sam bio u posjeti KJKP „Pokop“ i ideja koju mi je prezentirala direktorica Alma Pinjić izuzetno mi se svidjela. Naime, na području središnje gradske općine imamo oko 35 hektara površine za groblja, a to je mnogo prostora u Centru koji se može, sa relativno malo novca, pretvoriti u najbolji dio općine Centar. Zamisao je ograditi groblja, ozeleniti ih, osvijetliti, opremiti urbanom opremom, uključujući i video nadzor. Općina Centar spremna je finansirati realizaciju tog projekta, a i vaše preduzeće bi tu odigralo veoma važnu ulogu- kazao je Ajnadžić.

Inače, Općina Centar i preduzeće „Park“ ove godine realiziraju Ugovor o uređenju manjih zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica, za šta Općina iz Budžeta izdvaja 255.000 KM, a prema najavama gostiju iz Općine  ovaj iznos bi se u narednom periodu mogao i povećati.