Preduzeće „Park“ i Općina Novo Sarajevo uređuju i obnavljaju zelene površine

ugovor 2 055Preduzeće “Park” u saradnji s Općinom Novo Sarajevo i ove godini uređuje i obnavlja javne zelene površine na području Novog Sarajeva. Shodno ugovoru o realizaciji granta niz manjih javnih zelenih površina tokom ove godine bit će uređeno novim sezonskim cvijećem, sadnicama ukrasnog grmlja i mladih stabala, a parkovski i drugi mobilijar na zelenim površinama bit će popravljen ili zamijenjen novim.

Tako je prošle sedmice novim “hortikulturnim ruhom” uređen prostor uz glavnu gradsku saobraćajnicu u ulici Zmaja od Bosne u naselju Pofalići. Na površinama između novizgrađenih dječijih igrališta zasađeno je 1.200 komada sezonskog cvijeća proizvedenog u “Park”-ovom rasadniku u Nedžarićima. Novo 31 mlado stablo od prošle sedmice raste na ovom prostoru, a na oko 2.000 m2  kvadrata zasijana je trava.

U okviru iste saradnje novim sezonskim cvijećem i ukrasnim grmljem “obogaćen” je i prostor u blizini zgrade Općine. S obzirom da predmetni ugovor također podrazumijeva obnovu i ugradnju novog parkovskog mobilijara novim štaflama zamijenjene su uništene i polomljene  na parkovskim klupama u ulicama Azize Šaćirbegović, Marka Marulića, Igmanska, u blizini dječijeg igrališta kod zgrade “Unipromet”, u ulici Zmaja od Bosne od Dolac Malte do Čengić Vile, te u ulici Envera Šehovića iza zgrade “Unisa” i poslovnice”Sarajevogasa”. Planirane aktivnosti koje finansira Općina Novo Sarajevo, kroz ovogodišnji Budžet, bit će realizirane i u narednom periodu, shodno dogovoru s Općinom, a rok za završetak svih radova je kraj tekuće godine.ugovor 2 056ugovor 2 073ugovor 2 085ugovor 2 091ugovor 2 048ugovor 2 069ugovor 2 059