Praktičnu obuku budući cvjećari, veterinarski i poljoprivredni tehničari obavljat će u objektima preduzeća „Park“

ugovor-2-013Budući cvjećari-vrtlari, poljoprivredni i veterinarski tehničari iz Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti i u narednom periodu parktičnu obuku i stručno usavršavanje stjecat će u rasadnicima i zoološkom vrtu preduzeća „Park“. Rezultat je to Sporazuma o naučno-istraživačkoj, obrazovnoj i tehničkoj saradnji kojeg su danas potpisali mr. Alen Ramić, v.d. direktora preduzeća „Park“ i mr. Suad Alić, direktor Srednje škole poljoprivrede, prehrane , veterine i uslužnih djelatnosti.

Potpisanim sporazumom, osim praktične nastave u okviru koje će učenici prvih, drugih i trećih razreda, a koji se obrazuju za zanimanje cvjećara-vrtlara obavljati u „Park“-ovim rasadnicima u Nedžarićima i Sokolović Koloniji, te budući poljoprivredni i veterinarski tehničari obavljati u RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt, sa stručnim licima iz preduzeća „Park“ sarađivat će i tokom izrade maturskih radova.

Inače, danas potpisani Sporazum nastavak je dugogodišnje vrlo uspješne saradnje preduzeća „Park“  i Srednje škole poljoprivrede, prehrane , veterine i uslužnih djelatnosti, koji za cilj ima kroz prakičnu obuku obezbijediti stručna znanja budućim cvjećarima-vrtlarima, te teničarima poljoprivrede i veterinarstva, te što kvalitetnije ih osposobiti za samostalan rad nakon završene srednje škole.