U nedjelju provedimo zajedno „Porodični dan“ u „Pionirskoj dolini“

predivan-ambijentU nedjelju 25.09.2016. godine  RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt širom otvorenom kapijom i besplatnim ulaskom poželjet će dobrodošlicu svim svojim gostima i posjetiocima, a posebno djeci i njihovim roditeljima povodom svečanosti pod nazivom „Porodični dan“.

„Porodični dan“ za sugrađane KS, ali i  sve goste koji odluče pridružiti se svečanosti u jedinom zabavnom centru ovakve vrste u našem gradu poklon su i zajednički projekat preduzeća „Park“, Općine Centar i Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

Druženje za sve članove porodice,  uživanje u prirodi, uređenom, čistom i sigurnom prostoru, igra i zabava na dječijim igralištima, posjeta životinjama u zoološkom vrtu, vožnja i rekreacija  u voziću, gumenom gradu, vrtešci, autodromu i drugim rekvizitima prilika su i da djeca, mladi, njihovi roditelji, kao i svi ostali gosti provedu prvu nedjelju ove jeseni  u „Pionirskoj dolini“.

Kapija  svima dobro poznate „Pionirske doline“ bit će otvorena već u 7,30 sati, a od 12,00 do 14, 00 sati za svu djecu koja dođu bit će organizirana likovna radionica, koju će voditi poznati sarajevski slikar Sulejman Memo Haljevac. Pribor za crtanje, kao i ostale materijale obezbijedit će Općina Centar.

„Porodični dan“ u RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt prilika je i za predstavljanje novih „stanovnika“  zoološkog vrta, koji od nedjelje postaje i mjesto uzgoja i očuvanja autohtonih pasmina golubova sa područja BiH. Naime, tom prilikom će biti ozvaničen i završetak izgradnje golubarnika u kojem će, zahvaljujući pomoći Ekološkog društva za zaštitu i uzgoj ptica iz Sarajeva biti smještene autohtone pasmine golubova. Zvanični završetak radova i presijecanje vrpce planirano je u 12,00 sati.

Mnoštvo zanimljivih sadržaja za sve uzraste u „Pionirskoj dolini“ garancija su dobrog cjelodnevnog druženja za svaku porodicu, stoga svi koji odluče uživati u prirodnom ambijentu i ovonedjeljnom druženju sa svojim najmilijim su itekako dobro došli.