Stotine građana danas u “Pionirskoj dolini” uživale u “Porodičnom danu”

img_3596Brojni posjetioci koji su danas došli u “Pionirsku dolinu” dokaz su da je naš jedini rekreativno-zabavni centar najpopularnije i najomiljenije okupljalište mnogobrojnih Sarajlija. Već od ranih jutarnjih sati stotine naših sugrađana uputilo se u “Pionirsku dolinu” kako bi prisustvovalo manifestaciji “Porodični dan”, koju je preduzeću “Park” kao poseban poklon organiziralo za sve današnje posjetioce u saradnji sa Općinom Centar i Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica KS. “Porodičnom danu” najviše su se obradovali najmlađi sugrađani, čemu svjedoči njihova graja, smijeh i ozarena lica tokom igre i zabave, vožnje u voziću, autodomu, autićima na električni pogon, vrtešci, skakanja na gumenom balonu i trampolini, šetnje i zabave na zelenim površinama, rekvizitima na brojnim dječijim igralištima.
img_3669Ipak najviše vremena posjetioci su proveli u zoološkom vrtu, a posebnu pažnju, pored 530 životinja koliko ih je do danas bilo u zoološkom vrtu, izazvali su novi stanovnici “Pionirske doline”, odnosno autohtone pasmine golubova. Za njih je danas i zvanično otvorena novoizgrađena nastamba, čiju izgradnju su završenom, presijecanjem vrpce, ozvaničili Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar, Sejad Đozo, predsjednik Ekološkog društva za zaštitu i uzgoj ptica i Alen Ramić, v.d. direktora preduzeća „Park“. Autohtone pasmine golubova i nova nastamba u “Pionirskoj dolini” donacija su Ekološkog društva za uzgoj i zaštitu ptica.
Prema riječima v.d. direktora Ramića autohtone pasmine golubova samo su početak formiranja posebnog dijela zoološkog vrta u kojem će uskoro biti smještene i druge autohtone životinje s našeg područja, a manifestacije poput današnje bit će uskoro ponovo organizirane, i to više njih tokom godine, s cilj da se omogućiti da što više naših sugrađana dođe i uživa u ljepotama koje nudi „Pionirska dolina“.
img_3615Za male umjetnike danas je priređena i dvosatna likovna radionica na centralnom platou, koju je vodio poznati sarajevski slikar Sulejman Memo Haljevac. Odmor nakon šetnje, igre i dječije graje brojni gosti potražili su i u ljetnoj bašti, uživajući u prekrasnom jesenjem suncu.
“Porodični dan” završit će se u 18,30 sati, kada je i kraj radnog vremena “Pionirske doline”, ali već sutra u 8,00 sati “Pionirska dolina” otvorit će ponovo svoje kapije i uređena, čista i s aspekta ponude bogata, poželjeti dobrodošlicu svim svojim gostima.
img_3682  img_3632  img_3667  img_3679 img_3644img_3689img_3655 img_3695 img_3702 img_3705 img_3710 img_3728