Novo cvijeće u Centru, čišćenje staza, orezivanje grmlja, izgrabljivanje lišća i košnja trave sa zelenih površina u KS

Pugovor-2-028ogodne vremenske prilike radnici preduzeća „Park“ ovih dana koriste kako bi završili aktivnosti na jesenjem uređenju javnih zelenih površina u Kantonu Sarajevo i što kvalitetnije parkovske i druge površine pripremili za nadolazeće zimske dane.
Danas je novim sezonskim cvijećem uređen Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva gdje su radnici “Park”-a zasadili violu, a cvijeće i to ukupno 2.000 komada, računajući i Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva, zasađeno je i u Spomen parku “Mirza Delibašić i Davorin Popović”.
Ukrasno grmlje i nisko rastinje danas su radnici Park-a orezivali u ulici Marcela Šnajdera, a u parku At Mejdan, na Trgu Alije Izetbegovića, u Velikom parku i Spomen parku “Mirzi i Davorinu” izgrabljivali su i prikupljali opalo lišće.
U ulici Porodice Ribar danas su od korova očišćene parkovske staze i dječije igralište, na Čengić vili vršena je mašinska košnja zelenih površina uz korito Miljacke, a u ulicama Paromliugovor-2-017nska i Envera Šehovića radnici „Park“-a vršili su orezivanje ukrasnog grmlja.
I u naselju Dobrinja danas se radilo na prikupljanju i odvozu opalog lišća, a mašinska košnja travnjaka izvršena je u ulici Lukavička cesta i na kružnom toku na Dobrinji.
Radnici RJ Ilidža danas su izvršili okopavanje i pripremu zemljišta oko sadnica ukrasnog grmlja u naselju Lužani, a grmlje je orezivano i u banjskim parkovima na Ilidži.
Korito Jošaničkog potoka u Vogošći danas je očišćeno od smeća i ostalog otpada, a u ulicama Igmanska i Feriza Merzuka vršeno je prikupljanje, utovar i odvoz opalog lišća i drugog smeća.
Inače u svih šest općina u KS i to Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći radnici zaduženi za održavanje javnih zelenih površina vrše svakodnevnu higijenu zelenih površina što podrazumijeva prikupljanje smeća sa zelenih površina, čišćenje parkovskih korpi, odvoz smeća i slično.
Sutra će osim niza drugih planiranih aktivnosti radnici „Park“-a, shodno ugovoru sa Općinom Novo Sarajevo, lukovicama urediti cvjetne gredice na lijevoj obali Miljacke na potezu od Grbavice do Otoke. ugovor-2-021ugovor-2-024 ugovor-2-023ugovor-2-020