Radnici preduzeća „Park“ danas uređuju zelene površine i rekonstrukciju postojećih, te ukrašavaju grad povodom novogodišnjih praznika

ugovor-2-013Radnici preduzeća „Park“ zaduženi za održavanje javnih zelenih površina, osim redovnog svakodnevnog čišćenja parkovskih površina, na području općine Centar u naseljima Soukbunar, Breka  i u ulici Leze Pereze (Potoklinica) danas vrši orezivanje niskog rastinja, manjih stabala i ukrasnog grmlja. Također u ulicama Alpašina, Merhemića trg i Husrefa Redžića vrši se izgrabljivanje opalog lišća.

Na području Novog Sarajeva izgrabljivanje opalog lišća trenutno se vrši u Bulevaru Meše Selimovića, a u ulici Porodice Ribar čišćenje korova uz staze i šetnice.

Danas na području Novog Grada u naselju Mojmilo radnici preduzeća „Park“ vrše mašinsku košnju15327581_10154851957859090_1027849407_n travnjaka, izgrabljivanje opalog lišća i orezivanje ukrasnog grmlja. Na Ilidži, na području banjskih parkova u toku je izgrabljivanje opalog lišća i okopavanje sadnica ukrasnog grmlja. U ulici Partizanski odred Zvijezda u Vogošći  danas je vršeno prikupljanje i odvoz opalog lišća, a u Parku penzionera  čišćenje i uređenje staza i platoa.

Inače u svih šest općina u KS i to Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći radnici zaduženi za održavanje javnih zelenih površina vrše svakodnevnu higijenu zelenih površina, što podrazumijeva prikupljanje smeća sa zelenih površina, pražnjenje parkovskih korpi, odvoz smeća i slično.

15310161_10154851956844090_71338189_nRadna jedinica preduzeća „Park“ zadužena za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih zelenih površina, shodno Ugovoru o realizaciji granta za uređenje manjih zelenih površina sa Općinom Centar, danas je u ulici Maršala Tita, završila rekonstrukciju zelene površine postavljanjem travnog busa iz vlastite rasadničke proizvodnje.

Ekipa preduzeća „Park“ zadužena za montažu dekorativnih svjetlosnih elemenata na stubove javne rasvjete povodom vjerskih i novogodišnjih praznika i danas je na terenu aktivno izvršavala svoje zadatke. Svjetlosni dekorativni elementi danas su montirani na stubove javne rasvjete, na svim raskrsnicama u Bulevaru Meše Selimovića i ulici Zmaja od Bosne i to od Otoke prema Pofalićima. Prethodna dva dana dekorativni svjetlosni elementi montirani su na svim raskrsnicama od Nedžarića do Otoke, u ulici Ferhadija, kao i provjera ranije postavljenih elemenata u ulici Maršala Tita.