U Centru orezano grmlje, u Novom Sarajevu i Novom Gradu odvezen prikupljeni otpad, na Ilidži očišćene brojne površine, u Vogošći uređene parkovske staze

Radnici preduzeća „Park“ i danas su, shodno Programu održavanja javnih zelenih površina, bili angažirani na uređenju i čišćenju zelenih površina, pripremi, orezivanju i okopavanju ukrasnog grmlja i drugog rastinja, te mladih stabala na području šest općina u Kantonu Sarajevo, u kojima ovo preduzeće ima nadležnost održavanja zelenila.

Sektor održavanja javnih zelenih površina i tehničkih poslova danas je uređivao i čistio zelene površine na području Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva, Novog Grada, Ilidže i Vogošće.

U ulicama Nikole Kašikovića i Dženetića čikma danas se radilo na prikupljanju i odvozu opalog lišća, a takve aktivnosti vršene su i u parku At Mejdan, te na zelenim površinama u naselju Breka. U naselju Breka i u ulici Avde Hume vršeno je i orezivanje ukrasnog grmlja i niskog rastinja. Na području Starog Grada i Centra realizirano je i metenje, odnosno čišćenje parkovskih staza.

Danas je na području općine Novo Sarajevo na programu bio utovar i odvoz prikupljenog starog lišća i drugog otpada, a u ulicama Zagrebačka i Derviša Numića prikupljanje orezanog niskog rastinja i orezanih grana drveća.

Aktivno je danas bilo i na području Novog Grada, a radnici ove radne jedinice osim utovara i odvoza prikupljenog opalog lišća i drugog otpada vršili su mašinsku košnju trave na obalama Miljacke, kao i izgrabljivanje pokošene trave. Isti posao vršen je i u Bulevaru Meše Selimovića.

Od opalog lišća danas su radnici RJ Ilidža očistili zelene površine na području banjskih parkova i rimskih iskopina. Na području Vogošće također je vršen odvoz ranije prikupljenog opalog lišća i drugog otpada, a nastavljene su i aktivnosti, započete prošle sedmice, na uređenju sadnica ukrasnog grmlja u ulici Partizanski odred Zvijezda, a očišćene su i staze u Parku penzionera.

Radnici zaduženi za održavanje javnih zelenih površina inače svakodnevno vrše i higijenu zelenih površina, što podrazumijeva prikupljanje smeća sa zelenih površina, pražnjenje parkovskih korpi, odvoz smeća i slično.

Ekipa čiji je zadatak dekorisanje i ukrašavanje gradskih ulica i trgova završava aktivnosti montaže svjetlosnih dekorativnih elemenata na stubove javne rasvjete. Danas je završeno ukrašavanja centralnog dijela općine Hadžići, a već ranije su dekorativnim elementima ukrašene ulice u Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći. Narednih dana u planu je montaža dekorativnog „novogodišnjeg ruha“ u općini Trnovo, a uporedo s tim kreće i priključenje dekorativnih elemenata na elektro mrežu.