U Centru orezano ukrasno grmlje, u Novom Sarajevu, Ilidži i Vogošći odvezen prikupljeni otpad, počelo priključenje dekoracije na električnu mrežu

Prema  Programu održavanja javnih zelenih površina danas je Sektor održavanja na području šest općina u Kantonu Sarajevo vršio aktivnosti uređenja i čišćenja zelenih površina od smeća i drugog otpada.

Na području općine Centar u ulici Muhameda Hadžijahića nastavljene su aktivnosti orezivanja ukrasnog grmlja i sječa samoniklog rastinja. Zelene površine u ulicama Krančevićeva, Vrazova, Koste Hermana, Franje Račkog i u naselju Breka očišćene su od opalog lišća i drugog smeća.

U Novom Sarajevu i danas je organiziran utovar i odvoz ranije prikupljenog otpada i suhog lišća. U Grbavičkoj ulici danas je vršeno izgrabljivanje i prikupljanje opalog lišća i drugog otpada.

U Novom Gradu također se radilo na utovaru i odvozu prikupljenog otpada, a u ulici Džemala Bijedića ekipa zadužena za održavanje javnih zelenih površina vršila je orezivanje stabala, te prikupljanje opalog lišća.

I na Ilidži danas je organizirano prikupljanje i odvoz smeća i drugog otpada. U naselju Pejton radnici RJ Ilidža vršili su prikupljanje opalog lišća, a vršene su i redovne aktivnosti na uređenju i održavanju površina na Igmanu i Bjelašnici.

Organizirani odvoz ranije prikupljenog otpada vršen je i na području općine Vogošća, a u ulicama Braće Kršo i Jošanička prikupljeno je opalo lišće i drugi otpad.

Danas je ekipa električara zadužena za dekorisanje sarajevskih ulica i trgova povodom božićnih i novogodišnjih praznika otpočela aktivnosti priključenja preko 250 svjetlosnih elemenata na električnu mrežu stubova javne rasvjete, kao i svjetlosnih dekorativnih zavjesa, a probno puštanje u funkciju istih bit će realizirano sutra ili prekosutra.