U Novom Sarajevu uređeni ružičnjaci, orezana stabla u ulici Džemala Bijedića, dekorativno „ruho“ dobilo i Vilsonovo šetalište

Zelene površine koje se nalaze u blizini zgrade Kantona Sarajevo, Općine Centar i Predsjedništva BiH danas su uređene i očišćene od opalog lišća i drugog otpada. Opalo lišće prikupljeno je i sa zelenih površina u Spomen parku “Mirza Delibašić i Davorin Popović”. Danas su na području općine Centar u naselju Breka također nastavljene aktivnosti uređenja zelenih površina, kao i površina u Vilsonovom šetalištu.

S obzirom na pogodne vremenske prilike radnici preduzeća “Park” danas su u naseljima Grbavica, Hrasno i u ulici Azize Šaćirbegović uređivali ružičnjake i orezivali ruže. U Grbavičkoj ulici sa zelenih površina prikupljeno je opalo lišće i drugi otpad.

Danas su radnici RJ Novi Grad nastavili orezivanje stabala u ulici Džemala Bijedića, a u istoj ulici, kao i u Bulevaru Meše Selimovića prikupljano je opalo lišće.

Vrijedna ekipa zadužena za uređenje javnih zelenih površina na Ilidži danas je također nastavila uređivati zelenilo u naselju Pejton, a na području općine sa površina koje su u nadležnosti preduzeća “Park” vršen je organizirani odvoz opalog lišća i drugog, ranije prikupljenog, otpada.

Danas je počela i akcija uređenja i prikupljanja opalog lišća sa zelenih površina uz saobraćajnicu prema Semizovcu iz pravca Vogošće.

Parkovske staze i pločnici u ulici Feriza Merzuka i Park penzionera u Vogošći danas su očišćene i uređene.

Nastavljene su i aktivnosti na priključenju svjetlosnih dekorativnih elemenata na električnu mrežu i već večeras u pojedinim dijelovima grada sa uključenjem javne rasvjete bit će izvršeno probno puštanje u rad svjetlosnih dekorativnih elemenata montiranih na stubove javne rasvjete i sajle. Na zahtjev Općine Novo Sarajevo danas i jučer „novogodišnje svjetlosno ruho“ dobilo je i Vilsonovo šetalište.