Novogodišnja dekoracija ulica od večeras u funkciji, u šest općina organiziran odvoz prikupljenog otpada, pokošena trava sa obala Miljacke

Sinoć su, s uključenjem javne rasvjete, probno u rad pušteni svjetlosni dekorativni elementi, koje su radnici preduzeća „Park“ proteklih dana montirali na stubove javne rasvjete i  sajle duž sarajevskih ulica i trgova . Novogodišnja i božićna dekoracija, tako će od večeras biti u funkciji u ulicama Ferhadija, Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Džemala Bijedića, Lukavička cesta, u naselju Dobrinja, Stup, na Ilidži, u Vogošći i u Hadžićima. U ponedjeljak će dekorativnim elementima biti ukrašen i centralni dio općine Trnovo. Osim dekorativnih elemenata montiranih na stubove javne rasvjete u funkciju će biti pušteno i preko pedeset svjetlosnih dekorativnih zavjesa postavljenih na krošnje stabala duž glavnih gradskih ulica.

Ekipa preduzeća „Park“ zadužena za održavanje javnih zelenih površina danas je na području Starog Grada i Centra vršila odvoz ranije prikupljenog otpada, a u parku At Mejdan, Koševo II i u naselju Višnjik vršeno je prikupljanje opalog lišća i čišćenje zelenih površina.

Utovar i odvoz ranije prikupljenog otpada vršen je i na području općine Novo Sarajevo, a čišćenje opalog lišća i drugog otpada sa zelenih površina, u nadležnosti preduzeća „Park“, u ulici Grbavička.

Prikupljeni otpad i sa zelenih površina u Novom Sarajevu danas je odvezen, a nastavljena je i mašinska košnja škarpe Miljacke, kao i izgrabljivanje i prikupljanje pokošene trave i drugog otpada.

Danas je nastavljeno čišćenje i uređenje zelenih površina u naselju Pejton, a ekipa RJ Ilidža također je vršila utovar i odvoz ranije prikupljenog otpada, kao i čišćenje površina na području Igmana i Bjelašnice.

Sa površina u ulici Omladinska u Vogošći danas je prikupljena ostavljeno smeće i drugi otpad, a sa ostalih površina na području ove općine organiziran je utovar i dovoz smeća.

Svakodnevno radnici Sektora održavanja javnih zelenih površina, shodno Programu održavanja, u šest općina u KS i to Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći vrše i higijenu zelenih površina, što podrazumijeva prikupljanje smeća sa zelenih površina, pražnjenje parkovskih korpi, odvoz smeća i slično.