Pogodne vremenske prilike radnici „Park“-a koriste za uređenje javnih zelenih površina

U naselju Višnjik danas su radnici preduzeća „Park“ vršili orezivanje ukrasnog grmlja i drugog niskog rastinja, te uređenje i čišćenje javnih zelenih površina. U općinama Stari Grad i Centar vršen je utovar i odvoz prikupljenog smeća. Na području Novog Sarajeva u naselju Grbavica vršeno je izgrabljivanje i prikupljanje opalog lišća i ostalog otpada sa zelenih površina.

I na području Novog Sarajeva danas je uz pomoć mehanizacije vršen odvoz prikupljenog otpada. Današnje pogodne vremenske prilike radnici preduzeća “Park“ iskoristili su za nastavak aktivnosti na mašinskoj krošnji trave sa obala Miljacke na području Novog Grada, a ujedno je vršeno i prikupljanje pokošene trave i drugog otpada. Također i na području ove općine vršen je organizirani utovar i odvoz prikupljenog otpada.

Izgrabljivanje i prikupljanje otpada vršeno je i u ulici Petra Tiješića u naselju Dobrinja.

I na području Ilidže u naselju Pejton nastavljena je akcija uređenja i čišćenja javnih zelenih površina u nadležnosti preduzeća „Park“, a danas je vršeno izgrabljivanje i prikupljanje smeća.

I na području Ilidže danas je vršen utovar i odvoz prikupljenog otpada. I u Vogošći, u ulicama Jošanička i Feriza Merzuka radilo se na prikupljanju opalog lišća i drugog otpada sa zelenih površina.

Svakodnevno radnici Sektora održavanja javnih zelenih površina, shodno Programu održavanja, u šest općina u KS i to Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći vrše i higijenu zelenih površina, što podrazumijeva prikupljanje smeća sa zelenih površina, pražnjenje parkovskih korpi, odvoz smeća i slično.

Ekipe preduzeća “Park” danas su bile angažirane i na otklanjanju kvarova na javnoj rasvjeti na području Kantona Sarajevo, a i ekipa zadužena za sječu i orezivanje stabala danas je imala pune ruke posla.