Na Čengić Vili čišćenje obala Miljacke, u Prijedorskoj ulici saniran prokop, na Ilidži i u Vogošći orezana stabla

Ni izuzetno niske temperature nisu spriječile radnike preduzeća „Park“ da uspješno realiziraju današnje planove uređenja javnih zelenih površina na području Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva, Novog Grada, Ilidže i Vogošće.

Tako je danas u Starom Gradu i Centru osim odvoza prikupljenog otpada sa zelenih površina u nadležnosti preduzeća „Park“ , izvršena sječa i orezivanje ukrasnog grmlja i drugog rastinja u ulici Hakije Kulenovića.

Danas je nastavljena i mašinska košnja i čišćenje obala Miljacke na području Čengić Vile u Novom Sarajevu, a radilo se i na prikupljanju orezanog rastinja i pokošene trave, te drugog smeća.

U Prijedorskoj ulici u Novom Gradu danas je nastavljena sanacija prokopa preko zelene površine, a ista je vraćena u prvobitno stanje. Na području Alipašinog polja (A faza) danas su ekipe preduzeća „Park“ radile na izgrabljivanju i prikupljanju opalog lišća i drugog otpada.

Nakon uređenja zelenih površina u naselju Pejton, ekipa zadužena za uređenje zelenih površina na području Ilidže danas je radila na čišćenju i uređenju zelenih površina i zelenila na području banjskih parkova. Vršena je i redovna higijena površina na području Igmana i Bjelašnice, kao i ostalih površina na području Ilidže.

U ulici Jošanička u Vogošći očišćena je i uređena živa ograda, a smeće i drugi otpad sa parkovskih staza i plato u Parku penzionera je prikupljen i odvezen.

I ekipa specijalizirana za sječu i orezivanje stabala preduzeća „Park“ danas je nastavila realizaciju rješenja izdatih od Općine Ilidža i Općine Vogošća.

U ulici Ibrahima Ljubovića danas je vršeno orezivanje krošnji stabla platana, četiri stabla javora i jednog jasena. U Vogošći u ulici Feriza Merzuka izvršena je sječa kestena, a prema rješenju Općine u ulici Omladinska broj 27 i 29 posječeno je jedno stablo trešnje i jedno divlje jabuke, kao i orezivanje i oblikovanje krošnje bagrema.